Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić u sudu u Brusu je odloženo je za 27. maj u 11 sati jer se nije pojavila Jutkina pravna zastupnica.

Kako je javio izveštač Blica sa lica mesta, hodnici suda su bili puni, okupio se veliki broj pristalica Marije Lukić, ali su došli i oni koji daju podršku nasilniku Jutki. U holu je bilo stotinak ljudi, što pristalica Marije Lukić, što Jutke, a među njima su bile i žene koje su ponovo došle da iskažu podršku Jeličiću. Suđenje je bilo otvoreno za javnost, ali su mnogi ostali u hodniku jer u sudnici nije bilo mesta za sve.

Kako prenose mediji pred početak ročišta  pristalice smenjenog predsednika opštine koje su okupljenim novinarima delile fotografije na kojima se vidi telo obnažene žene za koju tvrde da je Marija Lukić, kao i druge fotografije.

Fotografije su došle i do same Marije i njenog advokata Borivoja Borovića. Ona je tim povodom za „Blic“ izjavila da su te fotografije skinute sa interneta i montirane.

Kako javalju reporteri s lica mesta, nekoliko žena i jedan muškarac koji su učestvovali u sramnom deljenju fotografija bili su jako agresivni prema novinarima. Vređali su ih i dobacivali. Čuli su se i povici „ua“, prenose mediji.

Na današnajem ročištu kao svedoci žrtve Marije Lukić trebalo je da budu saslušane žene koje su Jeličića prijavile za polno uznemiravanje, ali u čijim slučajevima nije podignuta optužnica.

Među svedocima je Snežana Bojić, ali ne i Sandra Milanović, koja je napustila Srbiju jer je nakon što je prijavila policiji Jeličića izgubila svaku šansu za posao u toj opštini.

Tagovi

Komentar(1)

  1. Ratko
    12. aprila 2019. 09:08

    Učestalim komentarima i "ažurnim " praćenjem samo se diže rejting minornim slučajevima. Za ovu temu bi bilo dovoljno javiti visinu izrečene kazne, i to posle pravosnažne presude, a i to u samo dva reda teksta. Ima mnogo krupnijih stvari koje su puter na glavi ovih , kandžama za vlast držećih, kreatura.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.