Zvezda Jutjuba Kangua Ren, poznatiji kao Reset na ovoj društvenoj mreži, osuđen je na 15 meseci zatvora i kaznu od 20 hiljada dolara pošto je prevario jednog beskućnika. On je objavio na svom nalogu kako je dao beskućniku da pojede keks punjen zubnom pastom. Sud u Barseolni je presudio da pomenutih 20 hiljada evra mora da isplati svojoj žrtvi zbor moralne štete koju mu je naneo, prenosi Gardijan.

Takođe, sud mu je zabranio da u narednih pet godina poseduje nalog na bilo kojoj društvenoj mreži.

Ovaj momak je rođen u Kini, ali je odrastao u Španiji i postao je jedan od 200 najpopularniji jutjubera u Španiji i Latinskoj Americi sa 1,1 miliona pratilaca.

On je 2017. godine prihvatio izazov da sa keksa skine kremasto punjenje i zameni ga zubnom pastom, a onda je na ulici Barselone pronašao jednog rumunskog beskućnika kome je dao taj keks da pojede za 20 evra. To je snimio, a njegova žrtva je kasnije povratila.

„Možda sam malo preterao, ali gledajmo na to sa vedrije strane. To mu je pomoglo da opere zube, ne verujem da ih je prao od kada je postao siromašan“, rekao je ovaj mladić koji ima 21 godinu.

Video je skinut sa mreže posle nekoliko dana pošto je izazvao oštre kritike. ReSet je potom potražio žrtvu i njegovoj ćerki dao 300 evra kako ne bi podneli tužbu.

Rosa Aragones koja je sudila u ovom procesu navela je da ovo nije izolovani incident i da jutjuber ima sklonost ka surovim postupcima, kao i da traži lako ranjive žrtve. Proglasila ga je kricim za kršenje moralnog integriteta žrtve.

Prema presudi, kako je objavio El Pais, ona je zaključića da je ReSet „ponizio i maltretirao znatno stariju, ranjivu osobu bez doma… čiji je život razoren alkoholizmom i životom na ulici“.

Ona je rekla da je to uradio kako bi „privukao bolesnu pažnju svojih pratilaca“ i da bi povećao prihode od reklama na svom nalogu.

U Španiji se ova vrsta presuda manja od dve godine suspenduje za one koji je ovo prvi prestup, tako da će ReSet najverovatnije izbeći zatvor.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.