“Sud odbio žalbe jer je Vučić rekao da će izbori u Šapcu biti gotovi do kraja oktobra”

1
Foto: Printscreen N1

 (Beta) – Gradonačelnik Šapca i nosilac liste “Šabac je naš” Nebojša Zelenović ocenio je danas da je Upravni sud odbio žalbe na izborne nepravilnosti u Šapcu jer je Vučić javno najavio da će izborni proces u ovom gradu biti završen do kraja oktobra.

“Presuda Upravnog suda da nema viška listića na biračkom mestu Šipurske livade, iako je 12 ljudi iz biračkog odbora brojalo, je namerna nezakonita radnja jednog suda i to nas dovodi do krivične prijave protiv sudije”, rekao je danas Nebojša Zelenović na konferenciji za novinare u Šapcu.

On je rekao da to nisu odlučili lokalni predstavnici Srpske napredne stranke, već Vučić lično koji je odlučio da razvali ustavni poredak.

“Institucije su fasada, iz Srpske napredne stranke su najavljeni ovi dogadjaji, a Upravni sud je ovakvu odluku doneo jer je Vučić najavio da će do kraja oktobra sve biti gotovo u Šapcu”, kazao je.

Jedini izlaz iz komplikovanog izbornog procesa u Šapcu, Zelenović vidi u ponavljanju izbora u Šapcu na svih 100 biračkih mesta.

Komentarišući audio snimak koji je juče objavljen u tabloidima, Zelenović je rekao da će tužiti Informer.

“Snimak je brutalna montaža, ništa od toga nije istina”, najavio je Nebojša Zelenović.

Konferenciji za medije prisustvovala je i Sanja Pavlović predsednica Biračkog odbora na izbornom mestu Šipurske livade koje je bilo predmet odlučivanja na Upravnom sudu zbog viška izbornih listića. Nakon trećeg ponavljanja izbora u Šapcu, poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević podneo je krivičnu prijavu protiv nje optužujući je da je ubacila listić koji se na ovom biračkom mestu pojavio kao višak.

“Prvo je Boban Birmančević tvrdio da sam ja ubacila listić viška, iako je izborni materijal prebrojan čak pet puta pred svim članovima biračkog odbora koji su činjenicu da postoji višak listić uneli u zapisnik i niko se nije bunio da ga potpiše, a onda se u presudi Upravnog suda navodi da nije bilo viška listića. Dakle, ja sam krivično gonjena da sam ubacila listić, a sada listića nema. Gde je taj listić i koja je to ruka koja je potpisala da smo mi falsifikovali rezultate”, upitala je Sanja Pavlović.

1 KOMENTAR

  1. Ја ти написах својевремено, ако реши да те “искључи”, он ће те искључити, као телевизор. Ти си му дао легитимитет, а сада га тужиш. Чуде те корумпиране судије,… итд., баш чудно. А када ти је речено, да бојкотујеш такву власт, ти хтео борбу, за “демократски” Шабац и да на тај начин “демократизујете” и остале градове и целу Србију. Ево шта сте “демократизовали”, да нема опозиције у Скупштини. А борбу си хтео, па ево ти је.

Comments are closed.