Sud odbio zahtev Opštine Đakovica da Dragica Gašić napusti svoj stan u tom gradu. “Kao da je sam Bog preda mnom”, kaže Dragica

0
Printscreen/YouTube/Kossovo Online

Osnovni sud u Đakovici odbio je kao neosnovan zahtev lokalne samouprave u tom gradu da Dragici Gašić bude uskraćeno pravo da boravi u svom stanu, u koji se vratila sredinom juna ove godine, da ga koristi ili privremeno živi u njemu.

Sudija u predmetu Maljsor Krueziju, nakon održanog ročišta 9. avgusta 2021. godine u vezi sa predlogom za izricanje mere bezbednosti i saslušanja strana u postupku, odbio je kao neosnovan predlog tužioca, Opštine Đakovica, zbog izricanja mere bezbednosti, kojim je tražio da se tuženoj D. G. zabrani da lično boravi – koristi ili živi u stanu, da ga ne renovira, da ne vrši promene u stanu koji je predmet spora i da se stan ostavi na korišćenje vlasniku, Opštini Đakovica, navodi se u obaveštenju ovog suda.

Osnovni sud u Đakovici navodi da je nakon analize i ocene dokaza došao do zaključka da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka neosnovano i nepotrebno.

“Toliko sam srećna, kao da je sam Bog preda mnom. Znam ja da je pravda na mojoj strani. Stan je moje vlasništvo i dokumentacija je u redu, ali, tako su se loše stvari dešavale da iskreno nisam mogla ni da pratim šta mi se dešava”, rekla je za Kosovo onlajn Dragica Gašić.

Opština Đakovica podnela je krajem juna tužbu Osnovnom sudu u Đakovici kojom je tražila da se Dragici Gašić “poništi ugovor o izdavanju stana sa zahtevom za privremenu meru”.

Postupak po zahtevu Opštine Đakovica biće nastavljen u redovnom parničnom postupku i prema planu rada suda, objavljeno je u saopštenju.

Dragica Gašić je prva osoba srpske nacionalnosti koja se vratila u Đakovicu posle 1999. godine. Od sredine juna Dragica se ne nalazi u stanu koji joj je vraćen na korišćenje nakon što su osobe koje su u njemu godinama nelegalno boravile iseljene.