Sud u Njujorku odbacio je tužbu za seksualni napad protiv glumca Kevina Spejsija, piše BBC.

Slučaj je pokrenuo Entoni Rap, koji kaže da ga je glumac neprikladno dodirnuo na zabavi 1986. kada je imao 14 godina.

Rap, koji sada ima 50 godina i takođe je glumac, podneo je tužbu u septembru 2020. i tražio je oko 40 miliona dolara (36 miliona funti) odštete. Spejsi je negirao optužbe na svoj račun.

On se odvojeno suočava sa pet optužbi u Velikoj Britaniji za seksualni napad, za koje se izjasnio da nije kriv.

U četvrtak, nakon tronedeljnog suđenja na saveznom sudu na Menhetnu, porota je utvrdila da Rap nije dokazao svoju tvrdnju da je Spejsi napravio neželjeni seksualni napad.

Većanje je trajalo više od sat vremena, a nakon što je sudija pročitao presudu, Spejsi je navodno zagrlio svoje advokate pre nego što je napustio sudnicu, navodi BBC. Rap kaže da je Spejsi imao oko 26 ili 27 godina kada ga je sreo na zabavi u njegovom stanu na Menhetnu.

U članku na Buzzfeedu iz oktobra 2017. godine, Rap je rekao da ga je Spejsi podigao, stavio na krevet i delimično legao na njega. „Bio sam svestan da je pokušavao da se seksualno poveže sa mnom“, napisao je.

Zauzimajući stav u svoju odbranu u trećoj nedelji suđenja, Spejsi je rekao da je bio šokiran kada je Rap izneo u javnost svoje navode pre pet godina.

„Nisam znao kako je moguće da je to istina“, rekao je Spejsi (63) dodajući da ne bi bio seksualno zainteresovan za Rapa pošto je bio maloletan, navodi BBC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.