Sučeljavanje Tihomira Stanića i Novice Antića: Glumac najavio mogući odlazak iz matične kuće, upravnik mu traži da ostane jer je on “veoma važan za ceo ansambl i pozorište”

1
Foto: Printscreen RTS, Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Glumac Tihomir Stanić najavio je mogućnost odlaska iz svoje matične kuće Ateljea 212 zbog načina na koji je izabran novi v. d. upravnik tog pozorišta Novica Antić, a Antić je poručio da njegovo imenovanje ima pravni legitimitet, ali da će uvek poštovati želju kolektiva u kojem se nalazi, prenosi RTS.

U emisiji “Rečeno i prećutano” Radio Beograda 2, u kojoj je gostovao sa Antićem, Stanić je istakao da nema ništa lično protiv Antića, već protiv načina da se glumci ne pitaju ko će rukovoditi njihovim pozorištem.

On je podsetio da je deo ansambla Ateljea 212 uputio pismo Gradskom sekretarijatu za kulturu pre nekoliko meseci u kome moli da na mestu upravnika te kuće do raspisivanja konkursa ostane dosadašnji upravnik Branimir Brstina.

“Na to pismo nismo dobili nikakav odgovor, već su nam preko noći postavili Novicu Antića. Kao čovek koji je u pozorištu oko 37 godina, zapitao sam se ko određuje ko će rukovoditi našim ansamblom i zašto je sve urađeno mimo nas. Naglašavam da nemam ništa lično protiv Novice Antića, ali da imam protiv principa”, rekao je Stanić.

Novoizbrani v. d. upravnika Ateljea 212 Novica Antić zamolio je javno u emisiji “Rečeno i prećutano” Stanića da nikako ne napušta Atelje 212, jer je on veoma važan za ceo ansambl i pozorište.

On je istakao da njegovo imenovanje ima pravni legitimitet, da razume Tihomira Stanića kao umetnika koga poštuje i ceni, te da je najbolje da iz novonastale situacije izvuku najbolje.

“Moramo da insistiramo na donošenju Zakona o pozorištu kome je neophodna autonomija. Donošenjem tog zakona, rešili bi se mnogi problemi na koje Stanić ukazuje”, kazao je Antić i dodao da će uvek poštovati želju kolektiva u kom se nalazi. 

“Imam samo radost i želju da pomognem i doprinesem Ateljeu 212, ako me kolektiv ne podrži i ako se osetim suvišnim, sam ću se povući”, kazao je Antić u studiju Radio Beograda 2.

Antić je prethodno, povodom reči glumca Tihomira Stanića da je novi v.d. direktora Ateljea 212 izabran preko noći i bez znanja glumaca, kao i da je “neko doveo nekog iz svog interesa”, rekao da razume njegove stavove i da se ne ljuti i istakao da njegovi prijatelji, glumci tog pozorišta “povoljno” prihvataju njegov dolazak u Atelje.

1 KOMENTAR

  1. Integritet, brate je važniji od gusarije i hajdučije. Čuvaj obraz. Mnogo veće jade si ti preturio preko grbače.

Comments are closed.