“Stvarno ne znam da postoje trke za premijera, a verujem da svi imamo svog favorita…”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ZORAN PETROVIC/DS)

Članica Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da “ne zna da postoje trke za premijera” i ponovila da se na sednici Predsedništva SNS još nije razgovaralo o članovima nove vlade Srbije koja će “biti izabrana u dogovorenom roku”.

“Na predlog predsednika Republike i SNS-a Aleksandra Vučića razgovaraćemo, i organi stranke će doneti odluku. Ja stvarno ne znam ni ko će biti predsednik Vlade ni ministri, a verujem da svi mi, uključujući i građane, imamo svoje favorite i razmišljamo ko bi to mogao biti”, rekla je Mihajlović tokom posete Pranjanima, kod Gornjeg Mlanovca.

Mihajlović koja je ministarka i potpredsednica odlazeće Vlade Srbije, smatra da su “rezultati i sposobnosti to što opredeljuje ljude da vode Srbiju i da budu ponosni što su deo Vlade Srbije”, a ne da se “trči pred sam kraj formiranja” vlade, saopštila je njena pres služba.

Ona je istakla da se “pred novom Vladom Srbije nalaze veliki izazovi”, te ta vlada “mora biti još ozbiljnija, efikasnija, stručnija i obrazovanija”.

Pored zdravstvene krize koja pogađa ceo svet, tu je i “ekonomska koja ne može da nas zaobiđe, ali i ogromni spoljnopolitički pritisci koje naša zemlja trpi”.

“Zato nova vlada mora da bude jaka, kako bi zajedno s predsednikom Republike mogla da vodi zemlju u narednim godinama koje neće biti lake”, rekla je Mihajlović.

(Beta)