Studentsko takmičenje u kreativnosti i inovativnosti Battle of Minds od sada i u Srbiji

  0

  Period studiranja sa sobom često nosi i dodatne troškove koje studentski budžet ne može uvek da pokrije. Međutim, svi oni koji su talentovani, ambiciozni i žele dodatnu zaradu ili mogućnost za budući posao, sada imaju priliku da to i ostvare.

  Po prvi put, kompanija British American Tobacco omogućila je i mladim ljudima iz Srbije da se prijave na veliko globalno takmičenje koje organizuju iz oblasti inovativnosti i kreativnosti pod nazivom Battle of Minds. Prijave su u toku i svi koji žele da se oprobaju i kao nagradu dobiju mogućnost da uče i usavršavaju se u jednoj od BAT-ovih kancelarija, bilo gde u svetu, mogu već sada da apliciraju.

  Mogućnost da učestvuju imaju svi studenti završnih godina, ekonomskog i inženjerskog usmerenja, koji poseduju kreativnost i preduzetnički duh.  Takmičenje se održava na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou pri čemu će oni najuspešniji finale dočekati u Londonu. Prijave su otvorene putem linka. Rok za prijavu je 17. septembar, do kad se studenti mogu registrovati, a kada takmičenje počne, imaju tri nedelje da pripreme i predstave svoja poslovna rešenja.

  U prvom krugu takmičenja prijavljeni učestvuju kao pojedinci, a oni koji se pokažu kao najbolji imaće prvenstveno mogućnost stažiranja u Srbiji, ali i kasnijeg plasiranja u dalji krug takmičenja. Prijavljene ideje će ocenjivati lokalni timovi, uključujući i lokalne lidere, zajedno sa ljudima širom sveta koji će imati priliku da glasaju. Najuspešniji pojedinci dalje će se takmičiti kao deo tima gde će moći da pokažu svoje veštine saradnje, kao i sposobnost prilagođavanja timu.

  Za one najbolje, plasman u poslednjem krugu takmičenja podrazumeva plaćene troškove u Londonu i šetsomesečni staž u bilo kojoj od zemalja koje učestvuju u ovom takmičenju. Svaki krug takmičenja uključuje i vredne nagrade za sve one čija se ideja pokaže kao najuspešnija.

  British American Tobacco je jedna od vodećih multinacionalnih kompanija u svetu.