Ispred Filozofskog fakulteta okupilo se danas više stotina studenata koji protestuju zbog najavljivanog iseljavanja iz studentskih domova u Beogradu.

Oni su najavili da je to simboličan protest „broj 2“, nakon sinoćnog okupljanja ispred Skupšrine Srbije, kao i da će čim se okupe u većem broju prošetati do Vlade Srbije gde će predati pisane zahteve.

Osim zahteva da ostanu u studentskim domovima u Beogradu su u zahteve uvrstili da se smanje cena stanarine u letnjim mesecima, koja, kako su naveli nije smanjivana kako je uobičajeno u vreme ispitnih rokova.

Među zahtevima je i da se obezbede dodatni ispitni rokovi za sve studente, a poseban zahtev je da, ukoliko se zahtevi koje će predati vlastima ne usvoje, da se ukine plaćanje za samofinansirajuće studente, odnosno da se svi finansiraju iz budžeta.

Studenti su na najave ministra prosvete Mladena Šarčevića, nakon sinoćnjeg masovnog protesta, da neće biti iseljavani iz studentskih domova odgovorili „da ne veruju dok se ne postigne dogovor sa studentima“.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Bobby
    3. jula 2020. 11:44

    Ви треба да најурите ту карикатуралну власт и створите Србију по својој мери. Не да вам неки седокоси из скупштинских клупа то раде. Србију из које нећете одлазити и у којој ћете живети достојно . Испуниће вам они све, можда мало затегну на почетку, да би касније попустили. Јер они су без власти, као риба на сувом. А ви размислите да ли вам је због места у студентском дому, станарине у летњим месецима,... вредно да ризикујете све ово, што је много више од тога ?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.