Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu održali su protest ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Podgorici, prenosi N1.

Oni su nosili zastave Srbije, fotografije Njegoša i transparente.

Za Srbiju imaju četiri zahteva, među kojima i da se diplomatski odnosi sa Crnom Gorom svedu na minimum. Demonstranti su se potom uputili ka Predsedništvu Srbije i trenutno je blokran saobraćaj na Terazijama.

Ispred ambasade u Knez Mihailovoj ulici okupilo se dosta ljudi, koji su uzvikivali parole, među kojima, „Srbija, Crna Gora to je jedna familija“, „Nema podele za Kosovo“, „Milove ustaše napolje iz Srbije“.

Novosti“ prenose da je na protestu bilo okupljeno više stotina ljudi.

Kako su rekli studenti, oni su se sami organizovali iz moralnih, pravnih i patriotskih dužnosti. Dodaju da na skupu nema mesta političarima, već samo pojedinim profesorima Pravnog fakulteta.

Kako javlja agencija Fonet, među učesnicima protesta, bili su i Boško Obradović, Saša Radulović, Miloš Jovanović i Đorđe Vukadinović.

Sa razglasa je zatraženo da ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević bude proglašen personom non grata, da se otkaže gostoprimstvo svim crnogorskim diplomatama koji koriste srpske ambasade u svetu, da Srbija pred Ujedinjenim nacijama i Savetom Evrope pokrene pitanje ovog zakona, da se diplomatski odnosi između dve države svedu na najniži mogući nivo, kao i da se Srbija i Srpska pravoslavna crkva glasnije izjasne o donetom zakonu.

Kako je javio reporter N1, učesnici protesta nisu nameravali da uđu u zgradu Ambasade, a ispred zgrade u Knez Mihajlovoj ulici naš reporter video je samo jednog policajca.

Posle govora učesnika protesta, izvikivane su parole, a u jednom trenutku zapaljene su i baklje, a nekoliko vatrometa je poletelo ka zgradi. Tokom skupa su sa razglasa puštane gusle, a ulaz u ambasadu Crne Gore je zasut jajima.

Demonstranti su se potom uputili ka Predsedništvu Srbije i bio je blokran saobraćaj na Terazijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.