Rukovodstvo Studentske Asocijacije Pravnog fakulteta u Kragujevcu saopštilo je danas da su problemi na koje ukazuju studenti Univerziteta u Beogradu u isto vreme problemi i studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu, zbog čega pruža „punu podršku“ zahtevima kolega iz Beograda.

„Prema trenutnoj odluci studenti stanari studentskog doma, medju kojima ima više od 100 studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu, nemaju obezbedjen smeštaj u studentskom domu tokom ispitnih rokova“, navodi se u saopštenju.

Studenti prava u Kragujevcu nemaju obezbedjen smeštaj tokom poslednja tri dana majskog ispitnog roka, ali i celim tokom junskog ispitnog roka.

Navodi se da je fakultet bio prinudjen na ovakvu organizaciju ispitnih rokova, ali i da ne postoji nijedan razlog da se studentima stanarima studentskog doma ne obezbedi smeštaj tokom ispitnih obaveza.

„Nedopustivo je da studenti nemaju smeštaj koji su zaradili svojim trudom i to tokom  perioda postojanja ispitnih obaveza“, navodi se u saopštenju.U saopštenju se zahteva od svih nadležnih organa da razumeju potrebe studenata i da doprinesu rešavanju njihovih problema i podseća da studenti koji nisu iz Kragujevca moraju zbog takve odluke da zakupljuju stan na nekoliko dana tokom kojih imaju ispitne obaveze.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Kuki
    4. јул 2020. 01:34

    Ne razumem studente zasto protestvuju na ulici, gospodo studenti glasanje ste prespavali i sta sad hocete? Demokratija se ne osvaja urlanjem i bkokadama ulica vec na glasanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.