Studenti kragujevačkog Pravnog fakulteta podržali zahteve kolega sa BU

1
(BETAPHOTO/Milos Djorelijevski/DS)

Rukovodstvo Studentske Asocijacije Pravnog fakulteta u Kragujevcu saopštilo je danas da su problemi na koje ukazuju studenti Univerziteta u Beogradu u isto vreme problemi i studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu, zbog čega pruža “punu podršku” zahtevima kolega iz Beograda.

“Prema trenutnoj odluci studenti stanari studentskog doma, medju kojima ima više od 100 studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu, nemaju obezbedjen smeštaj u studentskom domu tokom ispitnih rokova”, navodi se u saopštenju.

Studenti prava u Kragujevcu nemaju obezbedjen smeštaj tokom poslednja tri dana majskog ispitnog roka, ali i celim tokom junskog ispitnog roka.

Navodi se da je fakultet bio prinudjen na ovakvu organizaciju ispitnih rokova, ali i da ne postoji nijedan razlog da se studentima stanarima studentskog doma ne obezbedi smeštaj tokom ispitnih obaveza.

“Nedopustivo je da studenti nemaju smeštaj koji su zaradili svojim trudom i to tokom  perioda postojanja ispitnih obaveza”, navodi se u saopštenju.U saopštenju se zahteva od svih nadležnih organa da razumeju potrebe studenata i da doprinesu rešavanju njihovih problema i podseća da studenti koji nisu iz Kragujevca moraju zbog takve odluke da zakupljuju stan na nekoliko dana tokom kojih imaju ispitne obaveze.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ne razumem studente zasto protestvuju na ulici, gospodo studenti glasanje ste prespavali i sta sad hocete? Demokratija se ne osvaja urlanjem i bkokadama ulica vec na glasanju.

Comments are closed.