“Strašan košarkaš, sjajna osoba, ponekad se u duelu sa njima osetim bespomoćno…”: Šta su o Bobanu Marjanoviću rekli Rik Karlajl i Kristaps Porzingis

0
bobi-i-tobi
Foto: Profimedia

Srpski košarkaš Boban Marjanović u novoj NBA sezoni nastupaće za tim Dalas Maveriksa, a kako to sa njim obično biva, ekipa ga je odlično prihvatila.

Ono što je još važnije, lepe reči za Marjanovića ima i trener Dalasa legendarni Rik Karlajl.

“On je strašan košarkaš. Ima sjajan osećaj za igru, prava je sila u reketu. Biće jako oružje. Ne mogu da prognoziram koliko će minuta imati i kakva će rotacija biti, ali sam siguran da će biti utakmica na kojima će imati značajnu ulogu”, rekao je iskusni stručnjak.

Pored košarkaških kvalitetima, Boban Marjanović zrači pozitivnom energijom pa mnogi saigrači hvale njegove ljudske kvalitete.

“Neosporno je sjajna osoba, to svako zna. Ali na terenu je zaista ogroman. Mi smo slične težine, ali se osećam kao da je tri puta veći od mene. Čak se i ja osećam bespomoćno u duelu sa njim”, rekao je Porzingis.

Marjanović je istakao da se ne opterećuje minutažom i da se raduje što još jednu sezonu provesti u NBA ligi, kao da mu je prva.