Štrajk upozorenja rudara Kolubara, Kostolca i zaposlenih u TENT-u: Mihajlović ističe da će “elektrane raditi do 2050. godine…”

1
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/MO)

(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu, povodom štrajka upozorenja rudara Kolubare, Kostolca i zaposlenih u Termoelektrani “Nikola Tesla” (TENT) da projekat “Zelena Srbija” ne znači gašenje termoelektrana i da to niko nikada u njenom Ministarstvu i državi nije rekao. 

“Poruka za radnike je da niko ne zatvara termoelektrane, niko ne radi na tome da bilo ko u Elektroprivredi Srbije (EPS) izgubi posao”, rekla je Mihajlović. 

Prema njenim rečima, “Zelena Srbija” znači da “zajednički radimo na planu kako ćemo da podignemo kvalitet životne sredine”.

“Da radimo na tome da u tom globalnom procesu energetske tranzicije nađemo način da naše termoelektrane, naravno uz sva moguća postrojenja za odsumporavanje i sve što je potrebno za zaštitu životne sredine rade do 2050. godine. Jednako moramo da razmislilmo da li ćemo neke nove kapacitete graditi ili nećemo”, izjavila je Mihajlović nakon sastanka sa načelnicima svih 29 okruga u Srbiji povodom realizacije projekta podizanja energetske efikasnosti u Srbiji. 

U Kaleniću danas je održan zbor upozorenja rudara Kolubare i Kostolca i zaposlenih u TENT-u, povodom odluke nadležnog ministarstva o prekidu gradnje termoelektrane Kolubara B u tom mestu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.