Stadion Maksimir je oštećen u zemljotresu koji je rano jutros pogodio Zagreb i okolinu, saopštio je fudbalski klub Dinamo na svom zvaničnom sajtu.

„Želimo da obavestimo navijače Dinama, da smo jutros izvršili prve procene štete na našem stadionu i konstatovali smo manja oštećenja na zapadnoj i istočnoj tribini usled odrona betonskih komada sa tribina, kao i pucanja dve staklene površine na severnoj tribini“, piše u saopštenju.

Na Maksimiru nema povređenih, jer je zbog pandemije koronavirusa klub ranije zatvorio stadion za sve posetioce.

Dok navijači Dinama, popularni „Bed Blu Bojsi“, isčekuju šta če biti sa njihovim stadionom, zajedno sa komunalnim službama pomažu u rasklanjanju šuta i kamenica sa zagrebačkih ulica.

Dom Dinama i, često, fudbalske reprezentacije Hrvatske odavno je zreo za rekonsturkciju. Napravljen pre 107 godina, do sada je renoviran više puta. Krajem 2019. godine, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je najavio izgradnju novog stadiona u Maksimirskoj šumi na mestu sadašnjeg. Tada je rečeno da će stadion biti izgrađane po najmodernijim standardima FIFA i UEFA, u partnerstvu Grada Zagreba i NK Dinama.

Podsetimo, glavni grad Hrvataske je jutros potreslo tri jaka zemljotresa u razmaku od sat vremena, a oštećeno je više zgrada, kuća, kafića i automobila. Stradala je i Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC), a do sada je teško povređena jedna 15-godišnja devojčica.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.