(Beta) –  Stopa zaraze koronavirusom u Velikoj Britaniji skočila je četvorostruko u poslednjih mesec dana, a čak i više na severozapadu Engleske i u Londonu, saopštili su britanski naučnici na osnovu nasumičnog testiranja desetina hiljada ljudi.

Pol Eliot, šef Katedre za epidemiologiju Koledža Imperial u Londonu koji je sproveo istraživanje, naveo je da je širom Engleske sada koronavirusom zaražen jedan od 200 ljudi, što je skok u odnosu na početak septembra kada je taj odnos bio jedan od 800.

Naučnici su saopštili da je među zaraženima verovatno dvostruko više crnaca i ljudi azijskog porekla nego belaca, i da se stope zaraze povećavaju među svim starosnim grupama u Engleskoj, a najviše među mladima od 18 do 24 godine.

Nagli porast broja slučajeva je počeo u avgustu, kada je Vlada pokrenula jednomesečnu promociju ugostiteljstva, ut velike popuste cena u restoranima.

Ipak, uočili su i nagoveštaje usporavanja epidemije, rekao je Eliot koji smatra da je moguće da su tome doprinele nedavne mere, među kojima zabrana okupljanja više od šestoro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.