Reprezentativac Srbije Veljko Stojnić pobednik je međunarodne biciklističke trke „“Tour of Albania“, koja je danas završena posle pet iscrpljujućih etapa.

Stojnić je do „žute majice“ najboljeg u generalnom plasmanu došao u vremenu 17:58,37 časova. Drugoplasirani vozač hrvatske ekipe Kamen iz Pazina Vedad Karić zauzeo je drugu poziciju sa zaostatkom od 1:50 minuta za Stojnićem, a treće mesto je osvojio Holanđanin Jeren Kos Kers sa 4,50 minuta zaostatka za pobednikom.

Slavlje ekipe Srbije koja je ekipno i nadmoćno osvojila prvo mesto,  uvećao je i mladi Đorđe Đurić koji je uspeo, u poslednjoj etapi, da se domogne prvog mesta u generalnom plasmanu po bodovima i osvoji „zelenu majicu“.

Pored etapnih pobeda Đorđa Đurića, Vladimira Miloševića beležimo i sjajne vožnje Ognjena Ilića koji je u generalnom plasmanu zauzeo 4. mesto (Đurić je 6.), Mihajla Stolića (14. generalno), Jovana Divnića (18. generalno).

Da podsetimo. U prvoj etapi pobedio je Đurić, Stolić je bio četrvrti. U drugoj etapi Ognjen Ilić je bio drugi, Đurić treći. U trećoj etapi Vladimir Milošević je bio prvi, a Jovan Divnić četvrti. U četvrtoj etapi slavio je Stojnić.

U današnjoj petoj etapi, od Flore do Fiera dugoj 118,79 kilometara pobedio je britanski vozač Fredi Gliver koji je u sprintu nadmašio našeg reprezentativca Mihajla Stolića kome je u konkurenciji mladih vozača „bela majica“ pripalo treće mesto.

Reprezentaciju Srbije sjajno je predvodio selektor Miloš Miladinović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.