Stojković: “Novi beogradski izbori samo ako SNS želi da poveća svoj rezultat”

1
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je da će novi beogradski izbori biti organizovati “samo ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) želi da poveća svoj rezultat u Beogradu”.

“Imajući u vidu raspoloženje građana, plašim se da mart nije dovoljno daleko da bismo uspešno probudili poverenje birača u opoziciju”, rekla je Stojković za list Nova.

Ona je rekla da je razgovor lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića doveo do “smanjenja postizbornih tenzija, koje su bile vrlo očekivane uzimajući u obzir kako su izbori protekli”, i da je to “jedino što je Vučiću bilo važno”.

Lider SSP-a Dragan Đilas posle suseta sa predsednikom države naveo je mart kao termin za beogradske izbore.

1 KOMENTAR

  1. Ма битно је да сте ви левица и да сте модерни. Ко шиша народ што није. Нисам параноичан, али након бојкота опозиције који сам подржавао, десило се да Вучић добије двотрећинску већину у Скупштини Србије, промени устав, тачиније његови посланици изгласају да се простом већином може мењати устав и припреме терен за коначну издају КиМ. Опозиција након тога изађе на изборе под истим или сличним условима и покаже се да је Тадаић у праву, који тврди да је бојкот био потез ван памети. Једина колатерална штета је цензус од 3 посто који сад тражи део опозиције да се врати на пет посто и то ПСГ који нису бојкотовали изборе него су изашли мислећи да ће прећи цензус од 3 посто-који је Вучић, између осталих, и због љих смањио- и убију скоро 1 посто. И, да буде лудило веће, баш они сад траже да се врати цензус на 5 посто. Ја сам опозициону удругу након Савеза за Србију звао УДЕСОМ, а сада је опозиција преко УДЕСА дошла до катастрофе. Ђилас и Јеремић морају да се повуку из политике као основни предуслов могућег опоравка опозиције. И то одмах.

Comments are closed.