Stiven Sigal, Kristijan, “Zli Toni” i bitkoini vredni 70 miliona dolara: Svi detalji velike niške sajberkriminalne afere u novom Nedeljniku

0

Stiven Sigal je uglavnom glumio u filmovima holivudske B produkcije, ali otkako je postao Srbin, našao se u uzbudljivom trileru koji do sada nisu osmislili ni najbolji svetski scenaristi. Filmovi u kojima je glumio uglavnom su popularisali borilačke veštine, kao što je aikido; kada je dobio srpsko državljanstvo, tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Aleksandar Vučić je podržao ideju da Sigal promoviše Srbiju. Da bi na kraju ovaj glumac upao u ozbiljne probleme zato što je promovisao prevarantsku kriptovalutu iza koje je stajala grupa srpskih državljana čije izručenje traži američko pravosuđe.

A u tom životnom trileru u kojem se našao američko-“srpski” glumac prepliću se uzbudljivo trgovanje kriptovalutama, prevara osmišljena u Srbiji i izvedena širom sveta teška 70 miliona dolara, lažna otmica Sigalovog partnera u Crnoj Gori, istraga FBI-ja i američke Komisije za zaštitu hartija od vrednosti, klan Veljka Belivuka, i naravno Sigal sa svim svojim konekcijama u Americi i Srbiji. Na sve to treba dodati sumnjivi nestanak osumnjičenih za koji mnogi veruju da nije mogao da prođe bez pomoći državnih organa Srbije, ali i potencijalno narušavanje diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

Ceo tekst objavljen je u Nedeljniku koji je na svim kioscima od četvrtka, 9. septembra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom