“Štitio sam brata celog života, sada ne mogu. Možda ćemo jednom ponovo biti na istoj strani…”

1
Foto: Profimedia

Princ Vilijam progovorio je prvi put otkako je objavljeno da su njegov brat, princ Hari i njegova supruga Megan Markl odlučili da napuste svoje obaveze prema kraljevskoj porodici i presele se u Kanadu. Kako prenosi Dejli mejl, princ Vilijam je rekao prijatelju da je očajan zbog toga što je razoreno njegovo blisko prijateljstvo sa bratom i što prvi put ne može da ga zaštiti. On je tužan i zbog toga što više neće biti jedan tim, jedna velika porodica i što će biti “finansijski nezavistan”. Vilijam, ipak, kaže da se nada da će doći vreme kada će sve opet biti kao što je bilo i da će svi biti “na istoj strani”.

“Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena sveta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, to je da ih podržimo i da se nadamo će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu “,rekao je Vilijam jednom prijatelju, a prenosi Dejli mejl.

Ipak, Megan Markl je već otputovala u Kanadu i kako tvrde listovi, već potpisala ugovor sa Diznijem. Princ Hari će se suočiti s porodicom već u ponedeljak, kada će zajedno svi članovi razmotriti budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, nakon što je par objavio ove nedelje da će se povući sa svih dužnosti. Sastanku na imanju Sandringem će prisustvovati kraljica Elizabeta II, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari. Očekuje se da se i Megan uključiti preko video-linka.

“Sandej tajms” prenosi taksativno i “dnevni red” sastanka i sve goruće teme o kojima će morati da pričaju, a koja su pokrenuta nakon njihovog “istupanja”. U pitanju su dužnosti Harija i Megan, njihove titule, novac i način na koji će smeti da zarađuju. Dejli mejl tvrdi da nema naznaka da porodica želi da kažnjava par i da će im biti oduzimane titule ili status koji imaju. Oni samo žele što pre da se postigne rešenje.

Novinar Tom Bredli, koji je nedavno razgovarao sa Harijem i Megan na ITV-u, veruje da bi novi intervju sa njima dodatno mogao da pogodi kraljevsku porodicu i dodaje da to “baš i ne bi bilo dobro”. On, ipak, ne precizira o čemu je reč, ali veruje se da bi Megan mogla da priča o borbi sa rasizmom i sesizmom i zbog toga u vrlo lošem svetlu ostavi kraljevsku porodicu. Mediji su već pisali da je kraljica Elizabeta II ta koja traži da se sve reši “u miru, u roku od nekoliko dana, a ne nedelja”.

1 KOMENTAR

  1. Voleo bi da svi budu u istom timu – citaj njegovom timu. Bolesna su pravila koje nalaze monarhija, ponasaju se prilicno primitivno sa postovanjem protokola po kome se ljudi krecu jedan za drugim po redosledu za preuzimanje trona. Sta ocekuju? Da neko ide za njima, da ih bodri, da se ni za sta ne pita i da ne moze nista samostalno da uradi a zauzvrat dobije gde ce da zivi i sta ce da obuce (a verivatno ni to ne moze sam da bira).

Comments are closed.