“Stigao je najbolji trener Evrope”: Željko Rebrača o dolasku Obradovića u Partizan…

0
Printscreen/YouTube/Vece sa Ivanom Ivanović

Željko Obradović je i zvanično postao trener KK Partizan, u klub u kom je počeo svoju trenersku karijeru, a koja je završena osvajanjem Evrolige 1992. godine.

Njegov nekadašnji igrač Željko Rebrača je sa Obradovićem osvojio dve Evrolige. Onu iz Badalone 1992. i još jednom u Panatinaikosu 2000. Zajedno su sarađivali i u reprezentaciji, kada je osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996, svetsko zlato u Atini 1998, evropsko prvenstvo 1995. u Grčkoj i 1997. u Španiji.

“U budžet ne ulazim, ali nadam se malo ozbiljnijem novcu za takmičenja u kojima će Partizan igrati. Saradnja Žoca sa sportskim direktorom Zoranom Savićem doneće rezultate”, prva je reakcije proslavljenog košarkaša na vest da je Obradović ponovo preuzeo klupu “crno-belih”, prenosi Mozzart sport.

Rebrača kaže da je sama činjenica da najbolji trener Evrope dolazi upravo u Partizan govori dovoljno o tome kakav je posao sklopio Partizan.

“Milion pozitivnih stvari stižu sa Željkom. Beograđani će dobiti na ozbiljnosti, sigurnosti i Željko će postaviti sistem rada. Najbitniji je taj Željkov sistem. Dobro znam na koji način radi Obradović i to je najvažnije”, kaže Rebrača.

On naglašava da je na Partizanu da isprati Žocove zahteve tima, prevashodno u sistemu rada.

“Znaće se ko šta radi i radiće ono za šta je angažovan”, kaže Rebrača.

“Dolazak Obradovića dodatno će privući navijače. Potom, angažovanje Željka Obradovića je poslovna odluka Partizana i stvar biznisa. Željkovo ime će privući nove sponzore, donatore, milion pozitivnih stvari stižu sa Željkom”, smatra Rebrača.

Govorilo se i pisalo o tome da bi Obradović, nakon bogate trenerske karijer u Evropi, mogao konačno da preuzme i neki tim iz NBA lige, ali Rebrača kaže da je Željka više video na klupi Partizana, nego “preko bare”.

“Željko je najveće trenersko ime. Ostvario se u Evropi. Mogući izazov je bio NBA, ali poznajući Željka, koji nije oduševljen sistemom u SAD-u, mislim da mu je veći izazov i motiv povratak u Partizan”, zaključio je Rebrača.