Stejt dipartment: “Srbija da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sporazuma koji vodi uzajamnom priznavanju”

3
Foto: Profimedia

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je tokom susreta sa predsednikom Srbije ohrabrio Srbiju da se fokusira na svoj strateški cilj, članstvo u EU, i obnovu dijaloga sa Prištinom, saopštio je Stejt department.

Pompeo i Vučić su razgovarali o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prospreritetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, stoji u saopštenju Stejt dipartmenta.

“Državni sekretar Pompeo je ohrabrio Srbiju da se fokusira na postizanje tog streteškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju”, navodi se u saopštenju Stejt departmenta koje prenosi B92.

Pompeo je ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da bi se postigao dogovor i iskoristili potencijali obe zemlje.

Pompeo je istakao i dobre odnose SAD i Srbije.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa Pompeom, Vučić će se danas u Njujorku sastati i sa zamenikom državnog sekretara Metjuom Palmerom i potpredsednikom Atlantskog saveta SAD Dejmonom Vilsonom, potvrđeno je RTS-u.

3 KOMENTARA

  1. Taj i Tajči stvaranjem tenzija između Beograda i Prištine opstaju na vlasti.

  2. Njih dvojica stvaranjem tenzija između Beograda i Prištine opstaju na vlasti.

Comments are closed.