SAD se protive pokušajima da se smrt narednika kosovske policije Afrima Bunjakua, ubijenog u napadu naoružane grupe Srba na severu Kosova, izjednači sa smrću napadača, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Na pitanje kako Vašington gleda na napadače u selu Banjska, Miler je za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su SAD bile „veoma jasne“ u stavu „da najoštrije osuđuju koordinisane i nasilne napade na kosovsku policiju 24. septembra“.

„Izražavamo saučešće porodici narednika kosovske policije koji je ubijen na dužnosti. Odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde kroz transparentan istražni proces. Istraga je u toku“, kazao je Miler.

U Srbiji je juče bio dan žalosti zbog smrti Bunjakua i trojice Srba poginulih u razmeni vatre sa kosovskom policijom u Banjskoj.

Tu odluku Beograda osudila je i EU, čiji je portparol Peter Stano rekao da se Unija „protivi veličanju i oplakivanju zločinaca i terorista“ i da „napadače nikada ne treba izjednačavati sa žrtvama“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da pripadnici oružane grupe koja je napala kosovsku policiju u Banjskoj za njega „nikada neće biti teroristi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.