Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavom da će Srbija ubuduće razlikovati prijateljske i partnerske zemlje, „nastavio svoj verbalni rat protiv sveta, u nadi da će ponovo kroz sukobe i izolaciju sačuvati svoju vlast“.

„Nakon njegove današnje izjave da će Srbija ubuduće imati samo partnere i prijatelje, postavlja se pitanje da li je 12 aviona ‘Rafal’ prošle nedelje kupio od partnera predsednika Francuske Makrona ili od prijatelja, kako nam je rekao“, naveo je Stefanović u saopštenju.

Upitao je i kako „naprednjačka diplomatija“ sve vreme tvrdi da Srbija „nikada ovoliko prijatelja nije imala i da pobeđuje sa 5:0“, dok istovremeno Kosovo ulazi u Savet Evrope „nakon pristanka Vučića na plan u Ohridu i tačku četiri koja to direktno omogućava“.

„Kako je moguće da avione ‘Rafal’ kupujemo za tri milijarde evra, koje nemamo, od onih koji, kako kaže Vučić, jesu lažovi i ološ koji uništava Srbiju i kako ćemo obučavati naše pilote, a prvi put, za letenje na zapadnim lovcima“, upitao je Stefanović.

Na ta pitanja, prema njegovim rečima, nema odgovora jer „naprednjaci i nemaju nikakvu strategiju, plan i nastup koji bi zaista zaštitio naše nacionalne i državne interese, već samo potrebu da sačuvaju vlast i dalju krađu građana Srbije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.