Stefanović: “Svi koji me upliću u kriminalne afere su pokvareni lažovi”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) –  Ministar odbrane Nebojša Stefanović nazvao je danas “pokvarenim lažovima” sve one koji ga, kako je rekao, upliću u kriminalne afere, nelegalne veze sa stranim službama i pokušaje da se izvrši državni udar. 

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je prethodnih meseci izložen “besmislenim i neartikulisanim napadima” čak i onih medija koji kako je rekao, “tvrde da su drugačiji od Đilasovih i da se zalažu za neku drugačiju Srbiju od one koju smo nasledili 2012. godine”.

“Svakoga dana sam špijun SAD, nije jasno samo da li me je na javnim sastancima zavrbovala CIA, DEA ili FBI, iako sam i od BIA i od drugih službi ove godine uredno dobio sertifikat za pristup tajnama najvišeg stepena poverljivosti”, naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

On je odbacio kao neistinite medijske navode da je vlasniku farme “Jovanjica” Predragu Koluviji, “podmetao” da lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića za uzgajanje droge. 

“Prvi sam izašao sa proverenom informacijom, kao i policajci koji su radili na ovom slučaju, da ni Andrej ni Aleksandar Vučić nemaju bilo kakve veze sa Koluvijom, niti sa Jovanjicom. Štaviše, jasno sam ponudio da odmah budem ispitan o ovom slučaju i da se poligrafski testiram, ali nikakav poziv od tužioca nisam dobio”, naveo je bivši ministar unutrašnjih poslova. 

Stefanović je potvrdio da je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović na njegov predlog izabrana na tu funkciju, ali i dodao da “ni njoj ni bilo kome drugom” nije dao mandat niti nalog da krši zakon, “a pogotovo ne da čini nešto što bi ugrozilo predsednika Aleksandra Vučića”.

“I za to sam spreman da budem poligrafski testiran pred nadležnim državnim organima u svakom trenutku. Dovoljno je da mi upute poziv”, naveo je ministar.

Komentarišući navode o vezama sa Veljkom Belivukom, koji je optužen za najteža krivična dela, Stefanović je kazao da nikada nije komunicirao s njim niti sa bilo kim iz njegove kriminalne grupe, posredno ili neposredno. 

“Nikada nisam imao Skaj aplikaciju na telefonu, niti sam na bilo koji način štitio bilo kog mafijaša. Nažalost, neverovatno mi je da su ljudi koji su u decembru 2020. godine nosili Belivuku informacije o policijskim istragama i dalje na slobodi i da su neki od njih nekakvi sagovornici u medijima o temama u kojima bi trebalo da su osumnjičeni i okrivljeni u postupcima”, naveo je ministar.

Dodao je da je zbog “sve brutalnijih i bezobzirnijih laži” u “najtiražnijim i najgledanijim medijima u Srbiji” zabrinut za bezbednost svoje dece.

“Satanizacija kojoj sam izložen, bez mogućnosti da ravnopravno odgovorim, svakako utiče i na moju porodicu. Spreman sam da odgovaram za svaku svoju grešku, ali neću da nosim na svojim i leđima svoje dece krivicu drugih ljudi. Zbog svega toga ću se boriti za istinu svakoga dana i makar na ovaj način štititi svoje ime i dostojanstvo”, naveo je Stefanović.