Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović svedočio je u nastavku suđenja bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću zbog optužbi za trgovinu uticajem, odnosno da je vratio blindirani automobil jednom od vođa organizovane kriminalne grupe Marku Miljkoviću, bez neophodnih policijskih provera. Stefanović je pred sudom negirao Papićeve tvrdnje da ga je u u aprilu 2020. zvao kako bi urgirao da se Miljković sasluša brzo i efikasno bez „preteranog zadržavanja“.

Papićev branilac Branislav Tapušković izjavio je posle suđenja da je „najvažnije što smo danas ipak došli došli do toga da je glavni pretres zaključen“, prenosi N1.

„Najzad se Stefanović Nebojša ministar policije u vreme kritičnog dogođaja i koordinator službi bezbednosti do ovoga momenta i dalje, odazvao pozivu. Tek treći put je došlo do toga da se smilovao, došao i dao iskaz, tako da smo mnogo toga ipak dobili iz njegovog iskaza. Naravno, ja nisam od advokata koji će u kamere govoriti ono što se izgovara u sudnici“, rekao je.

Dodao je i da je naredni pretres zakazan za 15. avgust, kada će, kako je rekao, biti iznesene uvodne reči. „I naravno sve će to biti podvrgnuto proceni“, dodao je Tapušković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.