Stefanović: “Srbija nikad nije bila na listi zemalja koje prodaju oružje teroristima”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/MO)

(Beta) – Ministar odbrane Nebojša Stefanović demantovao je današnju izjavu predsednika Pokreta za preokret (PZP) Janka Veselinovića, koji je rekao da se Srbija nalazi na listi zemalja koje su prodavale oružje teroristima, i ocenio je kao “potpunu laž i pokušaj da se nanese šteta namenskoj industriji i ugledu Srbije”.

“Srbija nikada nije bila na bilo kakvoj listi zemalja koje prodaju oružje teroristima, jer to nije radila, niti će to raditi. I tu prethodno plasiranu laž da je prodavala oružje teroristima inače su demantovali svi relevantni izvori u svetu”, naveo je Stefanović u saopštenju.

On se osvrnuo i na izjave opozicionih stranaka povodom eksplozije koja se u subotu uveče dogodila u fabrici “Sloboda” u Čačku i dodao da ga “uopšte ne čudi što koriste priliku da kažu nešto što će naškoditi interesima Srbije”.

“Dok su se vojnici, vatrogasci, radnici, medicinari i svi drugi noćas lavovski borili da u ‘Slobodi’ u Čačku ne bude dalje opasnosti, oni su se dobro naspavali i posedali jutros u kafiće da čili i orni kažu sve što gore o ovim ljudima koji su radili celu noć, ali i o sopstvenoj zemlji. Kada su se slične eksplozije, pa i u čačanskoj ‘Slobodi’, dešavale u vreme dok su oni upravljali Srbijom, nisu o njima govorili na isti način. To dovoljno govori o njihovom licemerju, dvostrukim standardima i njihovoj nezajažljivoj želji da se dočepaju vlasti po svaku cenu”, rekao je Stefanović.