Stefanović povodom godišnjice napada NATO: Vođeni Vučićem gradimo Srbiju u kojoj vojska jača

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Ministar odbrane Srbije, Nebojša Stefanović, rekao je danas povodom početka napada NATO na SRJ 1999. godine da “sloboda znači da imate dovoljno opremljene jedinice, dovoljno ljudi, dovoljno tehnike da svakome možete da kažete da je Srbija tu za mir i stabilnost”, da “niko ne pomisli da je napadne, da ugrozi bezbednost njenih građana”.

Ministar je to rekao u Kuršumliji gde je položio vence na “Spomenik poginulima u toku ratova ‎1990-2020. i NATO agresije na SRJ 1999. godine”, i kraj spomen-obeležja u kasarni “Toplički ustanak”, prenelo je njegovo Ministarstvo.

“Mi smo kao vojska, kao zemlja, dužni da se sećamo ovih ljudi.., ali još je važnije da nastavimo da gradimo onakvu Srbiju kakvu bi oni voleli danas da vide. …vođeni predsednikom Vučićem i Vladom Srbije upravo gradimo takvu Srbiju u kojoj se radi vredno i u kojoj naša vojska jača”, rekao je Stefanović.

U kuršumlijskoj kasarni je bilo komandno mesto Treće armije i već prvog dana napada NATO na SRJ je tu poginulo 11 pripadnika Vojske, a 27 je ranjeno.

“Tokom NATO agresije u Kuršumliji nisu pogađani samo vojni objekti. Gađane su i škole, bolnice, kuće, civilni objekti. Vrtići čak”, rekao je Stefanović i naveo da su ginuli pripadnici vojske i policije, civili, a u selu Merdare i jedanaestomesečna beba u naručju svog oca.