Stefanović: Policija ne interveniše kad je niko ne napada

3
Foto Nedeljnik

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je jasno i očigledno svim građanima Srbije da kada niko ne napada pripadnike policije i ne uništava imovinu naše zemlje, nema ni potrebe da policija na bilo koji način interveniše.

On je u pisanoj izjavi istakao da i večeras ima kršenja zakona i neprijavljenih skupova, kršenja epidemioloških mera, ali i incidenata u pojedinim gradovima.

“Ovom prilikom još jednom pozivam građane koji učestvuju u demonstracijama da ne pribegavaju nasilju”, rekao je ministar.

On je odbacio kao lažne tvrdnje da policija koristi parapolicijske formacije tokom ovih protesta.

“Takve insinuacije potrebne su Draganu Đilasu i sličnima da prikriju činjenicu da su u prethodna dva dana organizovani batinaši i to od onih koji su pozivali ljude na okupljanje”, izjavio je Stefanović.

On je dodao da je iznenađen činjenicom da su neki od izgrednika veoma brzo pušteni na slobodu, a da niko od njih nije priveden jer je izražavao drugačije mišljenje, “već zato što je kamenicom, palicom ili lopatom pokušavao da ugrozi živote pripadnika policije”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Juce je bilo 80 proocneata manje policije i isto toliko manje njihovih civilnih batinasa.Kako to .Zato sto su znali da gazdaa nije izdao naredjenje da prave nasilje i parade policijskih vozila jerbo On pije Chateau Margaux sa Makronom

  2. Policija ne interveniše kad je niko ne napada? A ko je napada kad klinci duvaju u kraju, pa im polome prste?

  3. Cim nema policije mirne demonstracije… Cudno? Policija znaci pravi haos, snimak gde policajac pali kontenjer… Uzas… Policija i izazvala nered a tako nesto moze da smisli jedan psihopata, znate koji

Comments are closed.