Stefanović o migrantima u Obrenovcu: “Pokazali smo gostima šta su naši zakoni, kao i granice pristojnog i normalnog ponašanja…”

0
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas nakon razgovora sa rukovodstvom i policijskim službenicima iz Obrenovca, da je bezbednosna situacija u tom gradu stabilna i da su građani zadovoljni većim prisustvom policije zbog migranata.

Stefanović je danas zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao policijske patrole na više punktova u Obrenovcu i istakao da su pojačanim radom posebnih i specijalnih jedinice policije u prethodnih deset dana migratorni tokovi u potpunosti stavljeni pod kontrolu, saopštio je MUP.

“Danas imamo nešto manji broj migranata u Obrenovcu nego što je to bilo u prethodnom periodu. Drago mi je da smo na dobar i preventivan način uspeli da uverimo građane u njihovu sigurnost, a da u tom preventivnom radu i gostima koji prolaze kroz našu zemlju pokažemo šta su naši zakoni, kao i granice pristojnog i normalnog ponašanja”, naveo je Stefanović.

On je dodao da je stopa kriminaliteta smanjena za više od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

(Beta)