Stefanović: “Nova Vlada Srbije će biti vlada kontinuiteta propadanja”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

Predstojeća zima će biti teška ne zbog globalnih okolnosti, već zbog loše politike SNS tokom deset godina njihove vlasti, tvrdi Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, dok zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović predviđa da će i nova vlada biti vlada kontinuiteta propadanja.

Stefanović, koji je i potpredsednik Skupštine Srbije, je u serijalu Kvaka 23 za FoNet napomenuo da ta vlada „nasleđuje samu sebe“ sa katastrofalnim rezultatima u privredi, energetici, spoljnoj politici i stepenu korupcije.

„Kada se tome dodaju rat u Ukrajini i naša teška spoljnopolitička pozicija, jasno je da vlada Ane Brnabić ne treba da uliva uliva nikakav osećaj sigurnosti, nikakav osećaj prosperiteta, već samo zebnju i neizvesnost“, rekao je Stefanović, prenosi N1.

Srbiju svake godine napusti 100.000 ljudi, inflacija neprestano raste, cene divljaju, a Bazelski institut nas je proglasio za najkorumpiraniju državu u Evropi, ukazao je on i konstatovao da su naprednjački nestručni kadrovi u velikoj meri uništili sisteme koje su vodili.

O Vučićevoj najavi da će mandat Ane Brnabić trajati do 2024. godine, Stefanović podseća da takva oročavanja ne postoje nigde osim u Izraelu, gde postoji „teško dostignuta većina“, pa se stranke dogovore da na dve godine menjaju premijera.

„Ovde kod nas je to proizvod partijskih kalkulacija i borbe za Vučićevo nasleđe na čelu partije“, smatra on i ne isključuje vanredne izbore istovremeno s lokalnim, ali ni rekonstrukciju vlade.

Najavu da će Ivica Dačić biti ministar, zamenik predsednika vlade i koordinator bezbednosnih službi, Stefanović vidi kao vraćanje usluge za podršku Vučiću na predsedničkim izborima.

On naglašava da je faktička kontrola našeg bezbednosnog sistema suštinski fiktivna, jer se ne realizuje samo kroz službe, već i kabinet predsednika.

Kako je predvideo, SPS će, zbog svojih veza s Moskvom, biti „glavobolja“ za vlast, od koje se očekuje promena spoljnopolitičkog kursa.