(Beta) – Ministar odbrane Nebojše Stefanovića izjavio je danas da nikada nije imao bilo kakvu vezu sa klanom Veljka Belivuka, niti sa bilo kojim drugim kriminalnim klanom, kao i da je istraga protiv te grupe započela kada je on bio ministar unutrašnjih poslova.

Dodao je da „neće dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na njegova i ledja njegove dece“.

On je u pisanoj izjavi reagovao „na najnoviju laž da je imao i koristio telefon sa Skaj aplikacijom, što tvrdi Srpski telegraf“, i naveo da je reč „o monstruoznoj izmišljotini, čiji je očigledni cilj da ga posredno poveže sa nekom kriminalnom grupom“.

„Nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju putem Skaj aplikacije sa bilo kim. Vodio sam snažnu kampanju protiv organizovanog kriminala i posebno isticao zloupotrebu kriptovanih veza i Skaj aplikacije koju koriste kriminalci. Isticao sam to i u razgovoru sa evropskim policijama, policijom Ruske Federacije, kao i policijskim službama Sjedinjenih Američkih Država“, naveo je Stefanović.

Prema njegovimi rečima, „podrazumeva se da je tim sastancima prisustvovao veći broj policijskih službenika naše zemlje, koji su, saradjujući sa partnerskim službama, razmenjivali informacije o svemu ovome“.

„To može da potvrdi direktor FBI Кristofer Vrej, kojeg sam sreo 2019. godine, jer smo intenzivno saradjivali sa SAD u borbi protiv mafije i organizovanih kriminalnih grupa, posebno u segmentu suprotstavljanja narko-mafiji, kao i zloupotrebama sajber tehnologija od strane kriminalaca“, istakao je Stefanović.

On je rekao da je istraga protiv kriminalne grupe Belivuka započela u vreme kada je obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i „očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju“.

Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama, istakao je Stefanović, „značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe, na čemu posebno želim da čestitam i našim istražnim organima i svima koji su pomogli da ova mafijaška organizacija završi iza rešetaka“.

„Baš zato, pošto i naše i strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Skaj aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama, imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima, jer bih do sada za to morao da odgovaram“, naglasio je Stefanović.

Kako je rekao, neće dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na njegova i ledja njegove  dece „iz samo njima poznatih razloga, a siguran je da ćemo jednog dana saznati zašto to rade“.

„Кao što sam već tužio sve one koji su svojim lažima ugrozili moj i život moje porodice dovodeći me u vezu sa ubicama i kriminalcima, tako ću postupiti i u ovom slučaju, zato što imam poverenje u svoju državu i naš pravosudni sistem“, rekao je Stefanović.

List Srpski telegraf objavio je danas na prvoj strani, kao udarni tekst, uz sliku Stefanovića i naslov „Šokantno otkriće: ministar Stefanović koristio zaštićeni skaj telefon koji najčešće ima mafija“, i sa podnaslovom u tekstu na unutrašnoj strani da su „iste telefone imali Belivuk, ‘škaljarci’, Hrkalovićeva…“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.