Stefanović: Nema nikakve afere u slučaju “Jovanjica”

0
Printscreen/YouTube/ Al Jazeera Balkans

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da nema nikakve afere u slučaju “Jovanjica”, kao i da je neistina da se taj slučaj zataškava.

„Nema nikakve afere u slučaju „Jovanjica“, a kamoli istine o njenom zataškavanju, o čemu govore iz Jeremićevog tabora. Po ko zna koji put treba reći ljudima iz Narodne stranke – nema afere, jer je upravo ova vlada uz punu podršku predsednika Vučića otkrila taj slučaj, uhapsila osumnjičene i predala ih pravosuđu koje o njima odlučuje. Ni to malo njihovih pristalica više ne sluša naklapanja o „Jovanjici“. Nema afera ni u Vojsci Srbije, ni u Ministarstvu odbrane, na čemu grčevito pokušavaju da steknu poene. Džabe se trude i uzalud troše novac na plaćene tekstove“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

U saopštenju se navodi da se mnoge afere vezuju za vreme kada su jedino vlasti bili predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i potpredsednik ove partije Zdravko Ponoš.

„Vuk Jeremić i njegovi stranački podanici u paničnom su strahu od približavanja izbora, a naročito strepe od toga da se za predsednika Republike ponovo kandiduje Aleksandar Vučić. Znaju da na izborima nemaju šta da traže, kao što dobro znaju da zbog toga ni do sada nijednom nisu imali petlju da izađu pred građane i provere svoju snagu. Pošto bojkot više nikoga ne zanima, a glasača i dalje nema, Jeremić, Ponoš i Aleksić gledaju u oči svojoj konačnoj političkoj propasti. A njihov najveći strah i problem je kandidatura predsednika Vučića za još jedan mandat“, navodi se u soapštenju.