Stefanović: “Ne šaljemo agresivnu poruku, ali nećemo dozvoliti da neko napadne naš narod…”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO)

(Beta) – Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da se sutrašnjom promocijom najmlađih oficira, na svečanosti u Beogradu, ne šalje “agresivna poruka”, ali je naglasio da “Srbija tradicionalno zna da uvek kad je imala snažnu vojsku nije strepela od toga da li će je neko napasti”.

“Jačanjem svoje vojske ne šalljemo bilo kakvu agresivnu poruku. Uvek smo spremni da sa svima u reginu i svetu gradimo mir, stabilnost, ali nećemo dozvoliti da naš narod bilo ko napadne, da ugrožava našu teritoriju”, rekao je jutros Stefanović za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da je Vojska Srbije danas daleko jača nego u nekim ranijim periodima zahvaljujući ekonomskoj snazi i spremnosti predsednika države Aleksandra Vučiće da razume njene potrebe.

Govoreći o dobrovoljnom služenu vojnog roka, Stefanović je rekao da je više od 440 regruta u ovom pozivnom roku. Prema njegovim rečima, ako takav trend bude i u decembru, to će biti, u poslednje četiri godine, najveći broj regruta koji se prijavio za dobrovoljno služenje vojnog roka.

On je naveo da  danas u posetu dolazi ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, navodeći da će na sutrašnoj svečanosti u oficirske činove biti promovisano  sedam kadeta iz te zemlje.

“Moramo da sa svim komšijama imamo dobre odnose i onda kada se ne slažemo o svim pitanjima”, rekao je Stafanović, napomenuvši da je to prva poseta ministra odbrane BiH od 2013. godine.