Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je „sasvim očigledno da svaki kutak teritorije Kosova treba štititi od raznih Aljbina Kurtija, Armenda Mehaja i ostalih“, koji od Kosova prave crnu rupu Evrope, u kojoj cvetaju beznađe, strah i nestabilnost“, saopštilo je Ministarstvo.

„Nema nijednog međunarodnog akta koji Prištini dozvoljava da formira vojsku na teritoriji naše južne pokrajine, ali zato ima Briselskog sporazuma, kojim se albanska strana obavezala pred Evropskom unijom da formira Zajednicu srpskih opština. I to odlično znaju i Mehaj i Kurti, dok svesno obmanjuju sopstveni narod, pokušavaju da zastraše Srbe na Kosovu i izazovu destabilizaciju regiona na sve moguće načine“, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi, prenosi N1.

On je ukazao da su snage Kfora jedina oružana sila prema Rezoluciji UN 1244 koja može postojati na Kosovu i Metohiji, nema nijednog drugog međunarodnog dokumenta koji dozvoljava bilo šta drugo i „to odlično znaju i prištinski političari, mada ih to ne sprečava da mešetare sa upornim najavama stvaranja i opremanja takozvane vojske takozvanog Kosova“.

„Sve do jedne su samo u funkciji unošenja straha među Srbe, ali i zamazivanja očiju albanskom stanovništvu, koje tone u sve veće siromaštvo i živi bez ikakve perspektive“, konstatovao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.