Stefanović: Hapšenja nisu završena, nastaviće se, ne samo sa ovom kriminalnom grupom

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji biće nastavljena ne samo kroz hapšenja pripadnika kriminalnih organizacija već i proverom veza koje su oni možda imali sa pojedinim državnim organima, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, Stefanović je rekao da hapšenja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koja su izvedena prethodnih dana nisu završena i da će ona biti nastavljena i širom Srbije.

“Ta akcija će imati nastavak, ne samo protiv te kriminalne grupe, već i protiv ostalih širom Srbije. Država će odlučno i snažno pokazati da ima snage da se obračuna sa organizovanim kriminalom i onima koji su im u tome pomagali”, rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost bilo reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji i o tome šta se preduzima na zaštiti srpskog stanovništva na toj teritoriji.

On je rekao da je situacija na Kosovu sve složenija i da ima “nekih novih situacija”.

“Želimo da u saradnji sa Kforom nastavimo da štitimo stabilnost i bezbednost za srpsko stanovništvo i da pošaljemo jasnu poruku da nikakav pogrom, proterivanje i zločine nad Srbima nećeme dozvoliti”, rekao je on.

Stefanović je dodao da se razgovaralo i o potrebama vojske, policije i BIA i o tome koje su to investicije koje ove i narednih godina treba da se preduzmu da bi se nabavilo novo i savremeno naoružanje koje će omogućiti snagama bezbednosti da se spremno suoče sa novim izazovima.

Ministar je rekao da će država izdvojiti dodatni novac za opremanje kopnene vojske ali i novih sredstava za protivelektronska dejstva, protivpožarnih helikoptera za MUP, kao i za unapredjenje životnog standarda pripadnika snaga bezbednosti.