Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i nekadašnji politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović ocenio je danas da je glasanje o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN „ogolilo potpuni slom diplomatije“ Srpske napredne stranke.

„Posle 12 godina SNS vlasti, došli smo u situaciju da ministri u Vladi sede ogrnuti zastavama i gledaju Vučića. Umesto diplomatije koja je sposobna da spreči usvajanje rezolucija koje donose nestabilnost na Zapadni Balkan, SNS je sve godine vlasti potrošio na urušavanje demokratije i uništavanje zemlje kod kuće i lukrativne i koruptivne poslove u inostranstvu“, izjavio je Stefanović prilikom posete opštinskom odboru SSP na beogradskoj opštini Palilula.

On je ocenio da je Srbija zahvaljujući „pogubnoj naprednjačkoj politici“ gubila prijatelje, a da nije stvarala saveznike.

„Zbog toga onaj koji je najodgovorniji za slom diplomatije, za urušavanje demokratije i krizu u kojoj se nalazi naša Srbija mora da snosi odgovornost. Aleksandar Vučić mora da podnese ostavku“, poručio je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.