Stefan Jović podržao Mozzartovu akciju: Da sport bude dostupan svoj deci!

Kroz projekat Besplatne škole sporta želimo da podižemo svest o ovoj važnoj temi, jer danas roditelji dosta novca moraju da izdvajaju za članarine da bi deca mogla da treniraju. Radujem se javnom času košarke u mom rodnom gradu Nišu

0
Fotografije: Branko Starčević/Mozzart; Ilustracija: Mozzart

Koliko dece iz Niša sanja da jednog dana bude kao Piksi, Miljković, Karabatić? Koliko njih želi da krene košarkaškim stopama Stefana Jovića? Sportski gen grada na Nišavi usađen je u mlađe naraštaje, ali mnogi klinci nemaju mogućnost da se oprobaju u nekom klubu i ozbiljnije treniraju. Kompanija Mozzart pokreće projekat Besplatne škole sporta koji za cilj ima da vrati stare vrednosti – gotovo 300 mališana uzrasta od 7 do 11 godina moći će da se oprobaju u fudbalu, košarci, odbojci ili rukometu bez ikakve nadoknade, a akciju koja se održava u Beogradu, Nišu i Aranđelovcu podržala su najveća imena našeg sporta, proslavljeni reprezentativci i osvajači medalja, među kojima je i Stefan Jović.

Plejmejker Srbije oduševljen je idejom da se u njegovom rodnom gradu 17. aprila održi javni čas košarke, a prethodno će u Beogradu biti organizovani javni čas fudbala (3. april) i odbojke (10. aprila). U Aranđelovcu je za 24. april zakazano rukometno druženje sa Ratkom Nikolićem. Prijave se šalju na adresu besplatneskolesporta@mozzartsport.com.

– Za decu je nekada najbolji poklon bila lopta, jer su više vremena provodili napolju – na igralištu su se družili, nadmetali i ispitivali svoje mogućnosti u raznim sportovima – priseća se Stefan Jović. – Talenat, posvećenost i trud su bili dovoljni da ih spazi neki lokalni klub, u kome bi mogli da treniraju i razvijaju se bez obzira na platežne moći roditelja. Danas se dosta novca na mesečnom nivou izdvaja za članarine, a kroz ovakve projekte želimo da pošaljemo važnu poruku – sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci.

U okviru akcije “100 terena za jednu igru”, kompanija Mozzart otvorila je oazu pod obručima za Nišlije, koja je dobila ime baš po Joviću. Osvajač evropske, svetske i olimpijske bronze sada asistira Mozzartu u projektu koji za cilj ima vraćanje pravih sportskih vrednosti.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam deo sjajnog tima koji će se u narednom periodu truditi da podiže svest o ovoj važnoj temi, a hvala Mozzartu što će kroz ovu akciju spojiti decu sa njihovim uzorima. Zajedno možemo da ih motivišemo i ukažemo na to koliko je važno da se bave sportom, bez obzira na to da li sanjaju medalje koje smo osvajali ili samo žele da budu aktivni i treniraju neki sport. Znam koliko će ovaj događaj značiti deci iz Niša i radujem se javnom času košarke u mom rodnom gradu – zaključio je Stefan.

NAJBOLJI POLAZNICI IDU U KAMPOVE KOD LEGENDI

Najbolji polaznici svake školice će pohađati prestižne kampove Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića (Play Volley), kao i kamp Ratka Nikolića.

– U projekat će biti uključena najveća sportska imena naše zemlje, a klubovi koje smo odabrali da sa nama realizuju ovu važnu akciju su veoma posvećeni radu sa najmlađima. Uvereni smo da će deca u ovim školama dobiti još veći motiv da treniraju i da će posle susreta sa legendama našeg sporta i oni početi da sanjaju medalje sa najvećih takmičenja – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.