Stef Kari, Doris Berk, Rik Karlajl, dr Vivek Marti, Dok Rivers i Don Stili učestvuju na virtuelnoj Jr. NBA Lidership konferenciji pod pokroviteljstvom „Under Armor“ 15. maja

  0

  Uvodno izlaganje komesara NBA  Adama Silvera

  Domaćin četvrte godišnje konferencije je Džej Bilas , a prenos uživo dostupan je besplatno na NBA i Jr. NBA digitalnim i društvenim platformama

  Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) najavila je da će se na četvrtoj godišnjoj Jr. NBA Konferenciji liderstva pod pokroviteljstvom čuvenog brenda za sportsku opremu „Under Armor“ pojaviti trostruki NBA šampion Stefen Kari , dobitnica medijske nagrade za košarku „Kurt Gaudi“ i analitičarka ESPN Doris Berk, prvi trener Dallas Mavericksa Rik Karlajl (Rick Carlisle), nekadašnji portparol Ministarstva zdravlja SAD dr Vivek Marti,  glavni trener ženske ekipe univerziteta South Carolina i članica Kuće slavnih Don Stili (Dawn Staley), kao i glavni trener LA Clippersa Dok Rivers, pored ostalih govornika.

  Voditelj je dobitnik medijske nagrade „Kurt Gaudi“ za novinare koji prate košarku i analitičar ESPN Džej Bilas, a konferencija će se prvi put održati virtuelno 15. maja od 12-14:45 po lokalnom vremenu, uz prenos uživo na NBA aplikacijama, NBA.com, Jr. NBA.com, i preko  NBA i Jr. NBA’s Facebook, Twitter i YouTube naloga.

  Prelaskom sa  „licem u lice“ foruma na besplatan virtuelni događaj, zbog pandemije izazvane koronavirusom, Jr. NBA konferencija o liderstvu okupiće članove omladinske košarkaške zajednice- uključujući trenere, administratore programa, igrače, partnere i roditelje. Navijači iz celog sveta priključiće se diskusijama sa liderima igre i stručnjacima za javno zdravlje o temama vezanim za trenutno stanje omladinskog sporta.

  Posle uvodne reči  NBA komesara Adama Silvera uslediće serija razgovora, pitanja i odgovori, panel diskusije, uključujući razgovor između Stefa Karija i Doris Berk.

  „Poput mnogih iz sveta sporta, omladinska košarkaška zajednica okupila se sa ciljem da pomognemo jedni drugima tokom ovog vremena punog izazova, i radujemo se produbljivanju veze između trenera mladih i nihovih porodica sa NBA i WNBA  kroz ovu konferenciju“, rekao je prvi potpredsednik NBA i šef omladinskog razvoja Dejvid Kričavski. „Uzbuđeni smo što ćemo sazvati lidere iz sektora sporta i javnog zdravlja koji će voditi značajne i interaktivne razgovore i diskutovati o najboljim praksama za razvoj mladih, posebno u nesigurnim vremenima, i odgovarati na pitanja košarkaških radnika širom sveta.“

  Dr Vivek Marti izložiće načine za unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja tokom aktuelnog vremena distanciranja, a Martin Dempsi, penzionisani general i predsedavajući Saveta USA Basketball i Jr. NBA Leadership, vodiće razgovor o liderstvu u vremenima izazova. 

  Pored toga, za okruglim stolom treneri će razmotriti stanje u košarci i načine za podršku mladim sportistima u ovom osetljivom periodu. Na okruglom stolu naći će Karlajl, Stili, Rivers, pomoćni trener u ekipi Sacramento Kingsa i bivša igračica WNBA Lindsi Harding, nekadašnja WNBA košarkašica i trener  srednjoškolskog kluba „Jackson County“ Kristi Tomas , kao i osnivač „Pro Skills Basketball“ Brendan Winters, član mreže Jr. NBA Flagship.

  Događaj će se završiti 15-ominutnom virtuelnom košarkaškom klinikom uživo, uz demonstraciju teninga i vežbi koje dečaci i devojčice mogu da urade kod kuće i u ograničenom prostoru kako bi ostali aktivni i razvijali svoju igru na siguran i zdrav način. Pokrenuta kao odgovor na pandemiju koronavirusa u okviru kampanje NBA Together, Jr. NBA at Home   je interaktivna  serija sadržaja u kojoj NBA i WNBA zvezde pomažu mladima košarkašima širom sveta da ostanu aktivni i povezani sa igrom. Pored dnevnih video zapisa na kanalima društvenih medija Jr. NBA, fanovi imaju pristup i dužim formama putem, “Jr. NBA at Home Workouts”. Reč je o 15-ominutnim video snimcima u kojima se kao instruktori pojavljuju NBA ili WNBA igrači svakog utorka u 20:00 CEST na YouTube kanalu NBA lige.

  Posle konferencije, NBA će nastaviti razgovor o sportu za mlade kroz novi Jr. NBA at Home podcast, sedmičnu seriju za razvoj treninga u 12 epizoda sa posebnim gostima iz NBA, WNBA ili omladinske košarkaške zajednice, kao i preko Jr. NBA Live Coaching Hangouts, nedeljnih virtuelnih sastanaka za košarkaške trenere i administratore programa za mlade, sa ciljem uspostavljanja zajedništva, redovne povezanosti i razmene razvojnih resursa najbolje prakse za učenje košarke i životnih veština.

  Kliknite ovde za više informacija o konferenciji Jr. NBA Leadership pod pokroviteljstvom “Under Armour”, uključujući detalje o registraciji.