Startap akcelerator Univerzum – Mentorski program najveća vrednost projekta

  Mladi inovatori dobijaju finansijsku pomoć od kompanije Mozzart, a ističu da im mnogo znači što svoje ideje predstavljaju širokoj mreži ljudi

  0
  Fotografije: Mozzart

  Biorazgradiva ekološka zamena za stiropor, prenosiva laboratorija, aplikacija za osobe sa invaliditetom… Ovo su samo neke od ideja koje će se razvijati u okviru startap akceleratora Univerzum. Projekat su pokrenuli Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart, koja je novčano nagradila sedam startapova: SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio, EasyPass, SportUp5 i Pet Travel Advisor Solutions.

  Pobednici startap akceleratora Univerzum – YouTube

  Utisak svih ovih mladih ljudi sa sjajnim idejama je da je najveća vrednost ovog projekta saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapima, a među njima je i ceo jedan tim iz kompanije Mozzart.

  “Ovo nam signal da naša ideja nailazi na široko prepoznavanje. Nama je neophodna mentorska podrška jer smo u fazi proširenja poslovanja, a Univerzum nam daje pristup širokoj mreži iskusnih ljudi, što nama mnogo znači u ovoj fazi razvoja“, kaže Nikola Stanojević iz SOMA BIOWorks.

  Kompanija Mozzart izdvojila je fond od 25.000 evra, pa će pobednici podeliti tu finansijsku pomoć i dobiti mogućnost da besplatno koriste Coworking prostor u centru Beograda. Pored toga, dobiće šansu za veću investiciju, jer ih očekuje Pitch sa investitorima na kraju programa, na proleće.

  „Prepoznali smo priliku u ovom programu Mozzarta i Univerziteta u Beogradu za dalji razvoj i podršku ka daljim stepenicama razvoja i komercijalizaciju“, objašnjava Bojan Martinović iz startapa Inclusio. “Razvijamo softver za pomoć osobama sa invaliditetom, kako da pristupe objektima, odnosno zatraže pomoć pre nego što naiđu na barijeru. Pohvalio bih ovaj sjajan mentorski program, već smo na Bootcampu imali priliku da čujemo mnogo dobrih priča i da predstavimo našu ideju širem krugu ljudi, a radujemo se i svemu što sledi”.

  Specijalne pozivnice naknadno su dobili timovi Walltera i C-technologies, koji će takođe proći kroz mentorski program i dobiti mogućnost da konkurišu za veću investiju na kraju programa.