Stano: “Očekujemo da se Srbija uzdrži od jačanja veza s Rusijom”

2
Printscreen/YouTube/Al maghrib awalan

Portparol EU Peter Stano je, upitan da prokomentariše najavu da će Raša tudej da otvori svoje predstavništvo u Srbiji, podsetio da je EU uvela ograničenja za taj medij u okviru sankcija Rusiji, kao i da se od Srbije, kao zemlje kandidata, očekuje da se prostepeno usklađuje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU i njenim odlukama.

„Ne želeći da komentarišemo najave o namerama, dozvolite da podsetim da je EU uvela ograničenja na emitovanje, distribuciju i reklamiranje RT u okviru sankcija koje su odgovor na nelegalnu rusku agresiju protiv Ukrajine. Raša tudej je deo instrumenatarijuma propagande i dezinformacija Rusije s kojom Kremlj dopunjuje svoju ilegalnu agresiju protiv Ukrajine i ubijanja Ukrajinaca“, naveo je Stano, prenosi N1.

Kako je dodao, od Srbije, kao zemlje kandidata, se očekuje da se prostepeno usklađuje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU i sa njenim odgovorajućim odlukama.

„U kontekstu ilegalne ruske agresije protiv Ukrajine, očekujemo da se Srbija uzdrži od jačanja svojih veza sa Rusijom kao zemljom, koja pod svojim trenutnim rukovodstvom masovno krši Povelju UN-a, međunarodno pravo i čini zločine protiv ukrajinskog naroda“, naveo je Stano.

Savet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državanih medija „Raša tudej“ i „Sputnjik“ na teritoriji cele EU.

2 KOMENTARA

  1. Грађани Републике Србије имају право на истину и стога и право да о томе шта је то иститна извлаче закључке из различитих извора информисања. По сваком питању о коме они изразе интерес. Нико нема право да грађане Републике Србије третира малоумним и да им “сервира” своје виђење истине, а да за оно што он мисли да није, то да забрањује. Банда злочинаца из ЕУ, која се опет острвила на било какву дисонантност у свом хорском глорификовању лудила, из наведених изјава, видно је да жали што у ту истину не може и овај пут да пуца, као што је пуцала у Абердаревој. Само интелектуално незрео човек може ову организацију, звану ЕУ, називати некаквом заштитницом демократских вр(иј)едности, док се у суштини ради само о групи хохштаплера који своје интересе пошто-пото желе да натуре другима.

Comments are closed.