Stano: “EU pozdravila odluku Crne Gore da zabrani prelet aviona Sergeja Lavrova”

0
Printscreen/YouTube/Al maghrib awalan

Evropska unija pozdravila je praktičnu primenu restriktivnih mera Crne Gore protiv Rusije, što se pokazalo u zabrani preleta aviona ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, kazao je za TVCG portparol EK Peter Stano.

„Pozdravljamo potpuno usklađivanje Crne Gore sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU, uključujući restriktivne mere i njihovu praktičnu primenu, što se pokazalo u zabrani preleta Lavrovog aviona”, istakao je Stano, prenosi N1.

Stano je podsetio da EU i brojne zemlje primenjuju sankcije kojima se zabranjuje ruskim avionima prelet preko njihove teritorije i da takođe sprovode “zabrane putovanja ratnim huškačima i pojedincima poput Lavrova”.

Upitan da prokomentariše pretnje zemljama koje su zabranile prelet aviona, Stano je poručio da ne vidi razlog za komentarisanje neprimerenih primedbi.

“Ne vidimo apsolutno nikakav razlog za komentarisanje neprimerenih pretnji i primedbi nekoga ko se nalazi na listi sankcija EU zbog toga što je jedan od najglasnijih promotera i pristalica ilegalne ruske agresije na Ukrajinu, i zbog stalnog angažovanja u aktivnostima dezinformisanja”, istakao je Stano.