Stanje na granicama: Na Batrovcima kolona nekoliko kilometara i gužve se tek očekuju, na Preševu za sada bez zadržavanja

0
Printscreen/YouTube/ RT Caribrod

I ovog letnjeg vikenda gužve na putevima, a na graničnim prelazima višečasovna čekanja u kolonama. Na Horgošu se vozila zadržavaju dva sata na izlazu iz zemlje, sat na ulazu, a na graničnim prelazima ka Crnoj Gori oko pola sata. Na Batrovcima je zadržavanje oko tri sata, a najveći talas vozila očekuje se tokom noći. Na graničnom prelazu Preševo za sada bez zadržavanja vozila, piše RTS.

Na Batrovcima su kilometarske kolone, i na izlazu i ulazu u Srbiju celog dana. Zadržavanje je najmanje tri sata.

Sve tri trake su popunjene. Kolona je duga makar oko četiri kilometra.

Otvoreno je svih 10 izlaza, ali je prepuna i međuzona.

Čep se pravi zbog sporijeg, ali detaljnijeg rada na graničnom prelazu Bajakovo sa Hrvatskom.

Za protekla 24 časa preko Batrovaca je prešlo više od 34.000 putnika. Alternativa je granični prelaz Šid. Zadržavanje tamo je od 45 minuta do sat vremena.

Na Batrovcima očekuju da će najveći talas vozila proći tokom noći.

Na Preševu je situacija drugačija nego tokom dana kada je trebalo sat vremena da se prođe granična kontrola, ali se menja iz časa u čas.

Oko 19.30 čekalo se oko pola sata na ulazak i izlazak iz Srbije.

Sada na ulazak u Srbiju čeka svega nekoliko automobila i oko pet minuta se zadržavaju. Na ulazak u Severnu Makedoniju čeka se oko dvadesetak minuta.

U Graničnoj policiji je rečeno da tek očekuju gužve na izlazu iz zemlje. Zastoj u saobraćaju je izazvala saobraćajna nesreća kod Markovca gde su bile formirane kilometarske kolone.

Zato sada očekuju da sva ta vozila dođu na granični prelaz i da se formiraju kolone.

Po potrebi se sprovodi minimalna granična kontrola. U proseku dnevno granični prelaz Preševo pređe 65.000–70.000 putnika, oko 20.000 vozila i 150 autobusa.

Kada je reč o alternativnom prelazu Prohor Pčinjski, danas se čekalo oko sat vremena na izlazu iz zemlje. Sada na tom prelazu nema zadržavanja ni sa jedne, ni sa druge strane.