Stanivuković: “Gradićemo i obnavljati crkve, katedrale i džamije, a one koje su bez sve dokumentacije, Banjaluka će podržati do legalizacije…”

0
Printscreen/YouTube/RTS Oko - Zvanični kanal

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, posle rušenja pravoslavne crkve u dvorištu nane Fate u Konjević Polju, poručio je da će ovaj grad moralno i na sve druge načine podržati gradnju nove crkve.

Poručio je da ohrabruje to da se verujući narod, kao i određene pravoslavne fondacije već okupljaju oko takve ideje.

„Naše je da budemo snažna podrška što i jeste dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj“, naveo je Stanivuković na svom fejsbuk profilu.

Poručio je da se u svetinje ne dira.

Svetinje se, kaže, “čuvaju, obnavljaju i grade”.

„U svetinje se ne dira. Mogu sa ponosom da kažem da u Banjaluci ima mesta za sve verske objekte, bogomolje i za sve vernike. Banjaluka će obnavljati crkve, katedrale i džamije, a one koje su i do danas bez sve dokumentacije ili rešenih imovinsko pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, a i posle toga“, naveo je Stanivuković.

Podsetio je da je u četvrtak slava Grada – Spasovdan.

„Neka nas spase od sve mržnje koja se ukorenila među nama. Odmah posle slave radujem se planiranom susretu sa muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i sa biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banjaluka šalje čitavom svetu“, napisao je Stanivuković.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-490-od-3-juna/