Stadion Napolija – Dijego Maradona: “Postoji jaka želja da mu na ovaj način odamo počast…”

0
(Beta/AP Photo/Salvatore Laporta)

(Beta) –  Gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris danas je počeo formalni postupak preimenovanja stadiona San Paolo u Dijego Maradona.

Gradonačelnik se odlučio na taj potez posle smrti legendarnog fudbalera Napolija i argentinske reprezentacije. Maradona je preminuo juče od srčanog udara.

“Počeli smo jutros, napravili smo prve korake da stadion u Napulju posvetimo Maradoni. To je proces, ali će biti brz proces, jer kada postoji tako jaka želja, ništa nas ne može zadržati. Nadamo se da će se to poklopiti sa povratkom navijača na stadion”, rekao je De Magistris.

Grad je vlasnik stadiona San Paolo, na kojem je Maradona predvodio Napoli do jedine dve šampionske titule u Seriji A, 1987. i 1990. godine.

Napoli će večeras pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa igrati protiv Rijeke u Ligi Evropa.

Navijači su se sinoć, tokom noći i jutros okupili ispred stadiona u čast Maradone, pevali su pesme, mahali zastavama i šalovima i palili baklje, iako su okupljanja zabranjena, pošto je Napulj proglašen crvenom zonom zbog pandemije.

“Maradona je za nas kao otac, kao brat, član porodice. Nažalost, imamo utisak kao da nam je preminuo član porodice, kao da je umro deo Napulja”, rekao je navijač Rafaele Kuomo.

Stanovnica Napulja Ana Karpi rekla je da joj je srce slomljeno.

“Ali, Dijego će zauvek biti sa nama, u našim srcima”, dodala je ona.

Svi svetski listovi su na naslovnim stranama objavili vest o smrti Maradone.

Na naslovnici vodećeg lista iz Napulja Matina na naslovnici je napisano “Grazie!” (Hvala!).

Gazeta delo Sport je prvih 23 stranica svojih novina posvetila Maradoni.