STADA i Sanofi potpisale sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda za 20 evropskih zemalja

  0
  Izvor Hemofarm

  Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama među kojima je i Srbija, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

  Počev od novembra 2021. godine, Sanofi će distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije STADA u 20 zemalja širom Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku kao i ostale zemlje Balkana među kojima je i Srbija. STADA će navedene brendove plasirati kroz svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

  Ovaj ekstenzivni sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i proizvodi Allegra, Bisolvon, Dulcolax,

  Essentiale Forte N. Dakle, proizvodi iz kategorija: za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za ublažavanje bolova, za bolji rad organa za varenje, vitamini, minerali, dodaci ishrani, dermatološki preparati.

  Direktor sektora  zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi, Paul Martingell izrazio je zadovoljstvo pomenutim sporazumom:

  • Drago nam je što će komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo da gradimo još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju brendova. Uvereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obe kompanije, tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima.

  Do sklapanja partnerstva dolazi ubrzo posle najave da STADA od kompanije Sanofi kupuje 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje etabliranih u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Nemačku, Italiju, Poljsku i Španiju. Među pomenutim proizvodima su i Modafen tablete za ublažavanje simptoma prehlade i gripa,Frubiase dodaci ishrani za sportiste,Viscontour asortiman za negu kože bez alergena i drugi.

  • U strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno sa generičkim lekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima. STADA je po prodaji među pet najuspešnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju nastavljamo da jačamo – istakao je Volker Sydow, globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.