Šta znači Ronaldovo napuštanje treninga Juventusa: “Namerne slučajnosti” svetskog fudbala

0

Leto prebogatih i svih ostalih.

Tako izgleda fudbalska pijaca ovog leta, a transferi koji se događaju pokazuju izrazitu neravnopravnost u svetskom fudbalu, za koju bi bilo licemerno iznenaditi se.

Ona je prisutna svuda, čak i kada nema famozne Superlige.

UEFA je zbog Finansijskog fer pleja, sira i vojne muzike, odlučila da 2020. godinu ne računa kao posebnu, već ona ulazi u obračunski period sa 2021. godinom, a klubovima se oprašta svaki veliki trošak koji može da se podvede pod troškove izazvane koronavirusom.

U prevodu: ko ima novca, taj kupuje i ne brine.

Prvi je u masovan šoping krenuo Pari Sen Žermen, koji je doveo pet sjajnih fudbalera – Hakimija, Vajnalduma, Donarumu, Ramosa i Mesija, a dovođenjem jednog od dva najbolja fudbalera današnjice bacio rukavicu u lice ostalim superbogatašima.

Odjednom je počelo da se govori o transferu Kristijana Ronalda i dva kluba su automatski postala konkurentna – Mančester Siti zaista (makar prema informacijama insajdera iz Italije) i Totenhem onako usput.

To su klubovi koji već nedeljama vode borbu oko Harija Kejna i direktno utiču na njegovu budućnost. Građani su želeli da kupe Kejna, Totenhem ga nije davao, a kada je Siti navodno kontaktiran od strane Ronaldovog menadžera, za njega su interesovanje pokazali Spursi.

Baš u danu kada je Hari Kejn potvrdio da ostaje u Totenhemu još jednu sezonu, Kristijano Ronaldo je zbog povrede ruke napustio trening Juventusa.

Možda to nema baš nikakve veze sa činjenicom da je Siti ostao bez prve želje, ali ko još ovog leta veruje u slučajnosti?