Šta se desilo sa Abramovičem? “Navodno je nedavno razvio simptome slične trovanju”

0
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Ruski oligarh Roman Abramovič i pojedini članovi ukrajinskog pregovaračkog tima pretrpeli su “simptome slične trovanju” nakon sastanka u Kijevu ranije ovog meseca, navodi se u izveštaju Volstrit džurnala, prenosi Gardijan.

Abramovič i najmanje dva viša člana ukrajinske delegacije razvili su simptome koji su uključivali „crvenilo očiju, kao i stalno i bolno suzenje“.

Volstrid džurnal navodi da su pojedinci koji su upoznati sa ovim pitanjem okrivili Moskvu za navodni napad. Osoba bliska Abramoviču rekla je da nije jasno ko je izazvao napad.

Abramovič i članovi ukrajinske delegacije su se ubrzo oporavili ističu izvori. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji se sastao sa Abramovičem, nije imao simptome.

Novinar Gardijan Šon Voker je razgovarao sa izvorom koji je rekao da je Abramovič „izgubio vid na nekoliko sati“, dok je grupa za istraživačko novinarstvo “Bellingket potvrdila da su tri člana ukrajinske delegacije iskusila simptome “koje su nalik trovanju hemijskim oružjem”, navodeći pritom da je jedna od žrtava bio i ruski preduzetnik Roman Abramovič.