Šta se dešavalo u Lastinom autobusu na auto-putu kod Nirnberga: “Talačka kriza, pretnje smrću, blokade i detonacije…”

1
Printscreen/YouTube/WELT

Okončana je drama sa autobusom iz Srbije na auto-putu A9 u Nemačkoj. Državljanin Srbije, koji je navodno uzeo trojicu vozača kao taoce, uhapšen je sinoć, a policija jutros saopštava detalje iz istrage.

Nakon velike policijske operacije na auto-putu A9 južno od Nirnberga, osumnjičeni je jutros saslušan, izjavio je portparol policije i precizirao da je 30-godišnjak „pretio smrću“ putnicima turističkog autobusa i „verovatno uzeo trojicu vozača kao taoce“.

Do svađe u autobusu iz Srbije, prema navodima policije, došlo je u utorak popodne. Beogradski mediji preneli su da je reč o vozilu „Laste“. Osumnjičeni je tvrdio da ima pištolj i pretio da će „sve pobiti“. Došlo je i do fizičkog sukoba sa nekoliko putnika, pri čemu su dve osobe lakše povređene. Autobus se zbog toga zaustavio na deonici auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, a osim trojice vozača, svi putnici mogli su izađu.

Nekoliko desetina specijalaca jedinice nemačke policije SEK izašlo je na lice mesta i dok je auto-put više sati bio blokiran u oba smera, policajci su uspostavili kontakt sa vozačima preko mobilnog telefona. Agencija Rojters prenela je da su se oko 21:25 čule tri detonacije – što se u izveštaju policije ne navodi.

Drama je konačno okončana oko 21:30, a osumnjičeni je uhapšen „bez otpora“. Policija za sada ne daje nikakve dodatne podatke o slučaju – ne zna se da li je bio naoružan, jer ni kod njega, niti u autobusu, oružje nije pronađeno. Ne zna se da li su vozači zaista uzeti kao taoci, a nema ni informacija o psihološkom stanju napadača, kao ni o mogućim motivima napada. Istraga je, navodi policija, u toku.

1 KOMENTAR

  1. Samo još niste rekli da je taj državljanin Srbije musliman i da je umislio da mu je to alah naredio ili ce on biti napadnut.

Comments are closed.