Šta povezuje pet regionalno uspešnih, a različith muškaraca?

  0
  Andrija Kuzmanović

  Vrhunski rezultati – uprkos stresu, umoru, izloženosti spoljnim faktorima i improvizacijama. Kada je u pitanju nega kose protiv peruti #kosabiraDercos.

  Šta povezuje pet regionalno uspešnih muškaraca različitih profesija Andriju Kuzmanovića, zvezdu serije ,,Senke nad Balkanom”, Matiju Bogdana, mladog kuvara čuvenog londonskog restorana s dve Mišelinove zvezdice, Bruna Petkovića, fudbalera s karijerom u usponu, Bornu Pavičića, cenjenog dermatovenerologa, Draga Mlakara, jednog od najuspešnijeg preduzetnika u advertajzingu?

  Vrhunski rezultati, uprkos svakodnevnom stresu, umoru, izloženosti štetnim spoljnim faktorima i improvizacijama! Međutim, kada je nega kose u pitanju – tu nema mesta za improvizacije – za njihovu sjajnu kosu i zdrav skalp brine Vichy Dercos!

  Andrija Kuzmanović, glumac: „Uspeh na filmu i pozorišnoj sceni često uključuje duge sate priprema, vrlo malo sna i puno stresa. U zadnje vreme radim i po 12 sati, a spavam oko 4 sata dnevno. Generalno je moj organizam navikao na brži ritam, iako mi od stresa već počinju da izlaze sede. No, mi smo ti koji biramo hoćemo li kroz život prolaziti sa nervozom ili bez nje. Nema smisla da se nerviramo jer sve će biti onako kako je zapisano – a mi možemo da se smejemo i u svemu nađemo nešto lepo.“ 

  Matija Bogdan, kuvar: „Volim da imam kontrolu u svemu što radim i poslovno i privatno. Iza svakog savršenog tanjira stoje sati pripreme, malo sna i puno improvizacija. I dan danas osećam adrenalin kada krene servis hrane, ali nijednom se nije dogodilo da stvari izmaknu kontroli.“

  Matija Bogdan

  Bruno Petković, fudbaler: „Svakodnevni treninzi i važne utakmice mogu da budu veoma zahtevni, zato se nastojim da se u slobodno vreme što više opustim uz serije, poneku knjigu ili večeru u gradu. Zbog čestog pranja kose sportisti imaju nekad iziritirano teme. Na svu sreću, ja tih problema nemam, ali zato što pazim čime negujem kosu.“

  Bruno Petković

  Borna Pavičić , dermatolog: „Perut je jedan od najčešćih problema temena, pogotovo kod muškaraca između 25. i 50. godina, ali s obzirom da danas pubertet sve ranije počinje, imamo slučajeva javljanja peruti već od  12. godine. Glavni okidači su najčešće stres, zagađenje vazduha i atmosfere. Muškarci su kao pacijenti nestrpljiviji od žena, pogotovo kada je reč o lokalnoj terapiji. Što se tiče šampona protiv peruti, rezultati su dobri ako je korišćenje redovno. Postoje preparati koji, osim što rešavaju problem peruti na jedan kozmetički način, utiču na to da kosa bude i lepa, a ne samo zdrava. U nekim fazama pogoršanja, važno je na vreme krenuti sa preparatima koji su za to predviđeni, ne čekati da se razbukta i dođe u neku kasniju fazu, jer se to onda teže dovede u početno, normalno stanje. Naravno, potrebno je održavati nekakav redovan ritam sna i smanjiti stres. ”

  Borna Pavičić

  Drago Mlakar, preduzetnik: „Važno je da date sve od sebe u svemu što radite. Ništa vas neće prikazati u lošijem svetlu od neprijatnog zadaha, mirisa znoja i peruti. Zapamtite, kosa je veoma važan deo ukupnog utiska koji ostavljate na druge. Možda malo peruti nikog neće ubiti, ali zašto rizikovati – koristite Dercos!”

  Drago Mlakar

  PERUT NESTAJE, A KOSA IZGLEDA ZDRAVIJE I SJAJNIJE!

  Perut je stanje koje se odražava preteranim ljuštenjem ćelija kože sa temena. Postoje dva tipa: suva perut sa malim, belim ljuspicama koje padaju na ramena i masna perut sa većim i debljim žućkastim ljuspicama koje se drže za kosu i teme. Perut nastaje usled poremećaja ravnoteže mikrobioma temena na koje utiču faktori poput gljivica i bakterija, ali i zagađenje okoline, stres, umor, isušivanje temena fenom za kosu, boravak u prostorijama sa vrlo suvim i vrućim vazduhom i preterano korišćenje agresivnih proizvoda za negu kose. Dercos šamponi protiv peruti su dermatološki testirani, imaju anti-recidivno delovanje do 6 nedelja i potvrđuju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti.

  Dercos linija proizvoda protiv peruti sastoji se od četiri šampona: Dercos šampon protiv peruti za normalnu i masnu kosu, Dercos šampon protiv peruti za suvu kosu, Dercos šampon protiv peruti za osetljivu kožu skalpa i Dercos šampon protiv peruti Anti Dandruff K. Nova tehnologija mikrobioma sa selenom DS u šamponima Dercos ispitana je u sasvim novim uslovima. Ove šampone protiv peruti koristile su osobe s tvrdokornom peruti i jakim svrabom u urbanoj sredini pod uticajem stresa i umora, faktori koji podstiču pojavu i pogoršanje stanja peruti. Nove formule su naučno dokazane i omogućavaju značajno smanjenje mikroorganizama koji su odgovorni za nastanak peruti, povećanje markera koji su ključni za zdravo teme i očuvanje bakterijske različitosti, odnosno održavanje ravnoteže koja je potrebna mikrobiomima za zdravu barijeru kože.