Šta povezuje Mađare i Vranjance: Savez vojvođanskih Mađara treći na izborima u Vranju

0
(BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO)

Ukupno 38.400 ili oko 55 odsto Vranjanaca izašlo je na parlamentarne izbore 21. juna, uz još 1.455 nevažećih listića. Ipak najveće iznenađenje je uspeh Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora u Vranju koji su treći, pišu Vranjske.

Brojke o izlaznosti Vranje vrlo približavaju onim gradovima u kojima je bojkot uspeo, jer kad se onima koji nisu izašli dodaju nevažeći i ranije obrisani birači, dolazi se do cifre od 51 odsto izašlih, ili 49 odsto onih koji su bojkotovali.

No, i pored takve situacije, SNS je u Vranju, što se tiče parlamentarnih izbora, uzeo više glasova nego lokalni naprednjaci.

“Ipak, najvažnije i najveće iznenađenje je uspeh Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora u Vranju” navode Vranjske.

Ova stranka, koja je bila broj četiri na parlamentarnoj listi, na istom mestu na kojoj je bila i Srpska desnica na lokalnoj listi, u Vranju je ubeležila 1.265 glasova i ima treći rezultat među parlamentarnim strankama.

Za Mađare je glasao čitav Neradovac i deo glasača u OŠ “Dositej Obradović”, pišu Vranjske.

Od ostalih, i Aleksandar Šapić u Vranju ima svoje fanove, i to njih 748, što je svakako manje od Suverenista iz DJB, koji su dosegli do 884 glasa.

Kako je vranjsko biračko telo šarenoliko posebno pokazuju podaci da je ovde 67 ljudi glasalo za Zukorlića, 36 za Velju Ilića, 55 za Čedu, 53 za Ruse, 23 za Albansku demokratsku alternativu…

“Veza Neradovčana sa Mađarima ostaće večna tajna”, pišu Vranjske.